Tudorel Toader, DEMISIE. Răspunsul pentru Viorica Dăncilă

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Tudorel Toader face anunțurile momentului despre demisie după discuția cu premierul Vioricăi Dăncilă. 

”Am avut relații foarte bune cu fiecare dintre cei trei premieri din Guvernele cărora am făcut parte, și cu dl Grindeanu, și cu dl Tudose, și cu doamna Dăncilă, foarte bune relații. Vă asigur că și după încetarea ministeriatului, relațiile dintre mine și domnia sa vor fi neafectate.” a anunțat Tudorel Toader, după discuția cu premierul Viorica Dăncilă. 

”Voi rămâne la Minister”

”Spuneam că aseară a rămas să ne vedem la 09:30 și să discutăm despre variantele de încetare a mandatului. Mi-a confirmat că după ce am făcut anunțul a dat drumul la adrese către președintele republicii. Discuția care a existat a fost corectă. A evocat ceea ce vă spuneam, nevoia de asigurare a continuității activității la minister. Eu v-am spus de foarte multe ori că nu pot închide biroul, am auzit că mă remaniază și plec și, până când va veni noul ministru, cine girează, cine coordonează? Prima concluzie: voi rămâne la minister până când în Monitorul Oficial va apărea numele, prenumele noului ministru, îl voi aștepta, voi preda pe bază de proces verbal, îi voi preda sigiliul și, ca să fiu sugestiv, repet: și la gară, adică la Iași. Sunt două proceduri: a solicitării de revocare și a demisiei. Premierul e cel care face și desface Guvernul, Guvernul e condus de primul ministru care are cuvânt decisiv. Punctul final e cel în care se publică în MO numele și prenumele ministrului. Acolo se ajunge prin cererea de revocare sau prin demisie. Întrebarea e cum se ajunge mai repede, mai sigur. (...) Am luat act de decizia doamnei premier de a trimite la Cotroceni solicitarea de revocare din funcția de ministru. Problema demisiei: doamna premier mi-a cerut să iau în calcul să mă gândesc și la varianta demisiei, sigur că e mai sigură, spre deosebire de revocare, când președintele poate să spună că mă mai gândesc, mă mai uit la mapa profesională, mai evaluez și vă dau răspunsul de îndată. (...) Doamna prim-ministru, după lege, nu poate să ceară demisia, e o decizie personală, voința dânsei am văzut-o prin a pune capăt interimatului, am asigurat-o că astăzi voi reflecta și până la sfârșitul programului îi voi da răspunsul, dacă-i trimit cu nume și prenume demisia sau continuăm prin procedura de revocare” a anunțat ministrul. 

”Până la final de program vă voi comunica decizia pe care am luat-o” a precizat, în continuare, Tudorel Toader, adăugând că ”voința dânsei implicită era aceea ca să-mi dau demisia”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel