Viorica Dăncilă - Mircea Badea, replici după mișcarea zilei

Dăncilă - Badea - Gâdea
Dăncilă - Badea - Gâdea

Viorica Dăncilă a spus că speră ca președintele Klaus Iohannis să fie de acord cu mutarea Ambasadei României în Israel la Ierusalim.

În acest context, Mircea Badea a întrebat-o pe Viorica Dăncilă ce va face dacă Klaus Iohannis nu va fi de acord cu mutarea Ambasadei.

”Și dacă președintele României nu vrea, nu este de acord cu mutarea Ambasadei, ce faceți?”, a zis Mircea Badea la Antena 3.

”Sper ca președintele României să pună în balanță și să ia decizia cea mai bună pentru țara noastră. Cred că pentru noi ar fi o oportunitate. Dincolo de declarații politice, trebuie să facem ce este bine pentru România”, a răspuns Viorica Dăncilă.

”Am ascultat cu interes argumentele dumneavoastră. Rezonez 100% cu argumentele acestea. Dar planul dumneavoastră în privința a ce va face Klaus Iohannis este speranța? Ați spus că sperați cu privire la decizia lui Iohannis. Aveți un plan mai concret decât speranța în legătură cu președintele?”, a continuat Mircea Badea.

În replică, Viorica Dăncilă a declarat că ar vrea să aibă o discuţie cu preşedintele Iohannis.

Dăncilă, replică pentru Iohannis

Viorica Dăncilă a precizat, duminică seară, că atunci când a vorbit despre mutarea ambasadei României în Israel la Ierusalim, a menţionat că acest lucru se poate întâmpla doar după parcurgerea tuturor etapelor prevăzute de Constituţie.

"În discursul meu am vorbit despre mutarea ambasadei la Ierusalim, dar (...) am formulat într-un mod corect, am spus că trebuie să îndeplinim toţi paşii constituţionali. Nu am spus: eu voi muta ambasada. Am spus că trebuie să respectăm Constituţia", a declarat Viorica Dăncilă într-o intervenţie în direct la Antena 3.

Ea s-a declarat dezamăgită de reacţia pe care Administraţia Prezidenţială a avut-o după discursul său din SUA.

"Cred că declaraţia preşedintelui şi modul în care s-a exprimat preşedintele, vorbind despre ignoranţă, despre faptul că nu se ştiu paşii de către premierul României, nu a făcut decât să mă dezamăgească. Pentru că eu am avut o abordare corectă şi am luat în calcul faptul că Constituţia trebuie respectată. Că opinia mea este că trebuie să facem acest pas, asta este altceva, dar este o opinie personală, important este să respectăm Constituţia", a menţionat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel