1 Decembrie, Ziua Națională. Programul defilării, minut cu minut

parada 1 decembrie
parada 1 decembrie

Duminică, 1 Decembrie, este Ziua Națională a României. La împlinirea a 95 de ani de la Marea Unire, care a avut loc la 1 Decembrie 1918, românii sunt așteptați să urmărească defilarea din zona Arcului de Triumf – eveniment la care vor lua parte peste 2.000 de soldați. În continuare, găsiți programul defilării de 1 Decembrie, minut cu minut. 

Pentru ca acțiunea să se desfășoare așa cum a fost pregătită, reprezentații de la Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Ministerul Apărării Naționale, dar și Serviciul de Pază și Protecție și-au dat mâna. În plus, la eveniment vor participa 140 de soldați NATO din Polonia, Turcia, Franța și SUA.

Conform EVZ, programul paradei militare se va desfășura după cum urmează:

11.00. Salutul Drapelului de Luptă, trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, salutul gărzii şi ocuparea locului în tribună

11.05. Corul Academic “Divina Armonie”, acompaniat de muzicile militare reunite ale Orchestrei Reprezentative a Ministerului Apărării Naţionale şi ale Muzicii Militare a Regimentului 30 Gardă Mihai Viteazul, va interpreta imnul național al României.


11.08 Se execută 21 de salve de artilerie

11.09. Urmează un moment solemn, un pios omagiu adus ostaşilor români căzuţi pe câmpurie de luptă,pentru cinstirea memoriei tuturor românilor care şi-au dat viaţa pentru Ţară, pentru statul naţional, independent, unitar, român. În faţa jertfei eroilor Armatei României din timpul celor două războaie mondiale dar şi în semn de recunoştinţă eroilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţii din Balcanii de Vest, Irak şi Afganistan se va  păstra un moment de reculegere (20 secunde).

11.15 Are loc depunerea unei coroane de flori din partea Preşedinţiei.

11.17. Are loc depunerea unei coroane de flori din partea Senatului şi a Camerei Deputaţilor

11.19. Are loc depunerea unei coroane de flori din partea Guvernului României

11.23. Se realizează dispozitivul de defilare.

11.35. Urmează Parada militară ce se desfăşoară cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României, notează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel