1 din 10 români, fără acces la o conexiune la internet. Media europeană este de numai 2,4%

1 din 10 români, fără acces la o conexiune la internet. FOTO: Freepik @wirestock
1 din 10 români, fără acces la o conexiune la internet. FOTO: Freepik @wirestock

Unul din zece români nu își permite o conexiune la internet.

În 2022, 2,4% din populația UE nu își permitea o conexiune la internet. Pe de altă parte, ponderea persoanelor aflate în risc de sărăcie era mai mare, de 7,6%, arată datele Eurostat, publicate marți, cu ocazia zilei mondiale a Internetului, sărbătorită în fiecare an în 1 august.

Comparativ cu anul 2021, situația s-a îmbunătățit cu 0,3 puncte procentuale (2,7%) pentru populația totală și cu 0,8 puncte procentuale (8,4%) pentru persoanele aflate în risc de sărăcie.

În rândul statelor membre, România şi Bulgaria sunt ţările unde 9,1%, respectiv 8,1% din populaţie, nu îşi permitea în anul 2022 o conexiune la Internet, spre deosebire de Finlanda şi Luxemburg, unde doar 0,3%, respectiv 0,4% din populaţia totală se confrunta cu o problemă similară, notează Agerpres.

În 2022, diferența dintre populația totală și populația aflată în risc de sărăcie în ceea ce privește capacitatea de a-și permite o conexiune la internet a fost vizibilă și în țările UE: cea mai mare pondere a persoanelor aflate în risc de sărăcie care nu-și pot permite o conexiune la internet a fost înregistrată în România (25,0%), urmată de Bulgaria (20,5%) și Ungaria (16,5%).

Pe de altă parte, cele mai mici procente au fost înregistrate în Danemarca și Finlanda (ambele 1,0%), urmate de Cipru și Luxemburg (ambele 1,5%).

România, creștere importantă a vitezei de download pentru internetul fix

În ciuda datelor Eurostat, internetul este intens folosit în România. 

”Calitatea serviciilor de acces la internet s-a îmbunătățit în anul 2022 când am înregistrat o creștere a vitezelor medii de download și upload la nivel național atât pentru conexiunile fixe, cât și pentru cele mobile.

Astfel, în anul 2022, testele realizate prin Netograf au indicat că viteza medie de download la nivel național prin conexiunile fixe a fost de 331 Mbps, iar cea prin conexiunile mobile de 38 Mbps”, a declarat președintele ANCOM, Valeriu Zgonea, potrivit site-ului oficial al Autorității.

Citește și: ANCOM: Viteza medie de transfer date prin internet, în creştere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel