Eistă alimente care nu expiră niciodată. Evident, trebuie să ții cont de felul în care le depozitezi.
Deși majoritatea produselor alimentare sunt perisabile, există totuși și o categorie de alimente care nu expiră niciodată, conform mentalfloss.com.
Indiferent că este alb, cu bob lung sau scurt, basmati ori sălbatic, orezul nu se strică niciodată. Este bine însă a se păstra vidat, pentru a ține insectele la o parte.
Îşi poate schimba culoarea şi se poate zaharisi, dar mierea este bună pentru consum chiar şi după sute de ani, dacă este păstrată cum trebuie.
Mirea poate fi din soiuri diferite. Gustul și textura depind de tipul florilor din care provine nectarul cules de către albine.
Culoarea obișnuită a mierii este aurie, dar poate varia de la alb la roșu închis și chiar negru.
Fie că e sare de masă, sare kosher, sare de mare, sarea poate fi folosită fără probleme dacă e ținută departe de umezeală. Iar că să nu se umezească poți adăuga în recipientul de depozitare boabe de orez.
Dacă sticla în care este depozitat nu a fost deschisă niciodată, sosul de soia este valabil la nesfârşit. În schimb, atunci când recipientul a fost deschis, sosul de soia are o valabilitate destul de scurtă.
La fel ca sarea, zahărul poate rezista oricât, mai ales dacă stă departe de umezeală și de căldură. Și nu vorbim doar despre zahărul pur, ci despre toate formele lui: zahăr granulat, zahăr brun, zahăr pudră, cuburi de zahăr.
Boabele de fasole uscată expiră în aproximativ 30 de ani dacă sunt depozitate la temperatura camerei și în recipiente închise.
Siropul de arțar care nu a fost desfăcut poate rezista sute de ani, potivit Asociației . După desfacere, este indicat să îl pătrăm la frigirer și rămâne valabil timp de câțiva ani.
Laptele praf este un aliment procesat și poate fi păstrat mult timp într-un recipient. Acesta nu-și pierde proprietățile nutriționale dacă este păstrat etanș, fără a intra în contact cu aerul.
Alcoolul tare nu expiră niciodată. Dacă deschidem o sticlă, iși poate pierde puțin din aromă, însă tăria va rămâne neschimbată.
Rețetele originale au inclus carnea uscată de la animalele de vânat mari, cum ar fi elan sau bivol, care a fost măcinată și amestecată cu fructe de padure și grăsime topită. Astăzi, rețetele pentru pastramă sunt adesea modificate, având în vedere preocupările legate de siguranța alimentelor, deci, e posibil ca termenul de valabilitate să aibă de suferit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News