10 cărți de nota 10, care poartă amprenta creativității incontestabile ale unor autoare de nota 10. Fiecare carte din această selecție merită să fie citită și apreciată de către iubitorii cărților de calitate. De la autoare din afara țării, care au făcut înconjurul lumii cu romanele lor, până la scriitoare talentate din România, care merită să fie apreciate de publicul larg.
Publicitate
O femeie își face un plan: Sfaturi pentru o viață plină de aventură, frumusețe și succes de Maye Musk
Volumul este autobiografia mamei lui Elon Musk, o septuagenară care și-a trăit viața din plin. A copilărit în Africa de Sud și a cucerit marile podiumuri de modă din New York și nu numai, la o vârstă la care majoritatea femeilor se gândesc că timpul lor a trecut. A avut două cariere, trei copii și 11 nepoți și a trăit în nouă orașe din trei țări diferite. A lucrat ca model de la 15 la 71 de ani, dar și-a tratat meseria ca pe o simplă modalitate de a câștiga bani și nu ca pe un motiv pentru a se comporta și a trăi ca o divă. În volumul acesta, Maye Musk împărtășește cu voi secretele ei ca model, ca mamă a unor copii de succes și ca femeie în general.
Vânătorul de fluturi, Ann Cleeves
Un roman din seria Vera Stanhope, scris de ANN CLEEVES, considerată noua Agatha Christie a literaturii britanice. Proprietarii unei vile din liniștita comunitate Valley Farm îl angajează pe Patrick, un tânăr ecolog, să aibă grijă de casă cât sunt plecați. Dar Patrick e găsit mort la marginea drumului către vale – un loc superb și izolat în care să mori.
Vera Stanhope ajunge la fața locului împreună cu echipa ei. Când caută în podul vilei, descoperă cadavrul unui al doilea bărbat. Cele două victime nu au în comun decât fascinația pentru molii și plăcerea de a captura aceste ființe fragile.
Dar cele trei cupluri care locuiesc în complexul Valley Farm ascund și ele lucruri întunecate. Atrasă în lumea claustrantă a ciudatei comunități, Vera își dă seama că e posibil ca acolo să fie captive multe secrete mortale.
Himere, Teodora Matei
Himere este un roman din seria Cazurile si necazurile comisarului Anton Iordan. Despre acest roman, Lucian Dragoș Bogdan, autorul seriei „Vagabond”, spunea că „Teodora Matei reușește să capteze interesul cititorului de la primele pagini cu câte un mister care-l provoacă să dea paginile, dornic să afle ce s-a întâmplat. De data aceasta, primului mister i se adaugă un al doilea, apoi un al treilea, într-un puzzle gigantic căruia cuplul Iordan-Matache (două personaje ale căror vieți profesionale și personale par a se găsi într-un echilibru perpetuu una față de cealaltă) încearcă să-i găsească rezolvarea.”
Ciudata Sally Diamond, Liz Nugent
Romanul Ciudata Sally Diamond a făcut furori printre cititori și are peste 100 000 de exemplare vândute numai în Marea Britanie și Irlanda.
Sally Diamond are patruzeci și doi de ani și nu poate înțelege ce a făcut așa de ciudat - doar a respectat ultimele dorințe ale tatălui ei și l-a dus la tomberon când a murit.
Acum Sally se află în centrul atenției presei și polițiștilor, dar este bântuită și de o voce sinistră din trecut. Pe măsură ce începe să descopere grozăviile pe care le-a trăit în copilărie, Sally iese pentru prima dată în lume, făcându-și prieteni noi și luând decizii importante, dar și învățând că oamenii nu sunt întotdeauna sinceri.
Însă cine e bărbatul care o studiază pe Sally din capătul celălalt al lumii? Și de ce pare noul ei vecin obsedat de ea? Încrederea ei în ceilalți urmează să fie pusă la grea încercare...
Anotimpul mireselor, Tony Mott
Anotimpul mireselor este al cincilea roman din îndrăgita serie Gigi Alexa.
Întregul oraș s-a cutremurat astăzi când o femeie tânără, îmbrăcată într-o rochie albă, fină, de mireasă, a fost găsită pe o bancă de pe aleea Sub Tâmpa. O sursă a redacției ne-a comunicat experiențele stranii asociate: temperatura mai scăzută în zonă, o burniță fină și un vânt năprasnic pornit după ce corpul femeii a fost ridicat de acolo de către echipa de legiști. Mai cutremurător este faptul că, de azi de dimineață și până acum, toți câinii trag de lesă și refuză să fie plimbați prin zonă, iar dacă, totuși, sunt forțați de stăpânii lor să meargă pe aleea unde se află banca îndrăgostiților, urlă necontenit.
Tatal meu, Iosif - roman (semi)epistolary, Răzvana Niță-Lupu
În a doua jumătate a anilor 70, un grup de tineri – cunoscuți azi drept „Grup Canal 77” – s-au opus regimului ceaușist, pe care îl acuzau de nerespectarea drepturilor omului. Inspirați de Paul Goma, aceștia îi vor trimite o scrisoare lui Nicolae Ceaușescu, vor organiza diverse forme și formule de protest care vor culmina cu arestarea lor și trimiterea la Canal, respectiv șantierul Canalului Dunăre-Marea Neagră. După o serie de peripeții, și intervenția in extremis a președintelui american de la acea vreme Jimmy Carter, au fost lăsați să plece în străinătate. Acești tineri erau: Radu Negrescu-Suțu, Raymond Păunescu, Nicolae Windisch, Ion Marinescu și Iosif Dan Niță, tatăl meu.
Această carte este în egală măsură povestea unei neîmpliniri, radiografia unui regim crud, opresiv și nemilos mai ales cu cei inocenți dar și o pledoarie pentru ne-uitare și pentru dragoste, cea care vindecă, cea care întreține speranța, cea care topește cortine de fier.
Ascunsă în zăpadă, Viveca Sten
Primul volum al seriei bestseller Crimele din Åre, cu drepturi vândute în 14 teritorii.
Un cadavru este găsit într-o telecabină chiar când în Åre începe sezonul de schi. Trupul e înghețat complet, buzele îi sunt subțiate din pricina frigului. Multe indicii sugerează că ar fi vorba despre o crimă.
Inspectorul Daniel Lindskog are acasă un copil nou-născut și o iubită surescitată. Agenta Hanna Ahlander a fugit în Åre după ce a fost silită să-și dea demisia de la poliția din Stockholm în aceeași zi în care iubitul ei a părăsit-o. În scurtă vreme, cei doi ajung implicați în ancheta din jurul victimei înghețate.
Asupra ținutului se pregătește să se dezlănțuie o furtună. Temperatura scade și tot mai multe vieți sunt în pericol. Câte vieți vor mai fi luate înainte ca adevărul să fie scos la lumină?
Ascuns în zăpadă este primul volum al noii serii Crimele din Åre, cu acțiunea plasată în Alpii Suedezi. În stilul ei caracteristic, Viveca Sen țese laolată peisaje grandioase și personaje puternic conturate, realizând o poveste de suspans hipnotizantă.
Povești cu lipici: Cum poate storytellingul să captiveze clienții, să influențeze publicul și să îți transforme afacerea,
de Kindra Hall este o carte fascinantă despre puterea irezistibilă a poveștilor. Pentru că poveștile bine alese și spuse exact în momentul potrivit pot schimba comportamente, pot corecta greșeli, pot înmuia inimi, pot atrage mai multe vânzări, și chiar mai mult decât atât, pot schimba destine. Fie că acestea sunt ale unor oameni, sau ale unor afaceri…
Kindra Hall este speaker și storyteller premiat. Articolele ei au fost publicate pe site-urile Entrepreneur.com și Inc.com, fiind în același timp redactor colaborator al revistei Success. Colaborează cu diferite branduri și vorbește în numele lor pentru a le ajuta să se folosească de puterea storytellingului.
Dincolo de ură, Barbara Abel
Un roman psihologic intens, tulburător, care arde la foc mocnit și explorează teme precum instinctul matern, vinovăția, suspiciunea, paranoia și ura.
Tiphaine și Sylvain, Laetitia și David. Două cupluri de vecini și prieteni, având câte un copil de aceeași vârstă. Două cupluri unite, care împart un perete al casei și locuiesc unul lângă celălalt în armonie perfectă. Până în ziua tragediei.
Un accident care spulberă armonia idilică, în urma căruia nici peretele despărțitor al casei, nici gardul viu din grădină nu îi va putea proteja unii de ceilalți.
Fata cu un singur ochi, Aproape un thriller, de Mihaela Motreanu
„Nata a dispărut într-o miercuri.
După o săptămână în care am încercat prin orice mijloace să dăm de ea, am aflat de la știri că e moartă. Cauza: sinucidere. S-a aruncat de pe T69. Ce-a vrut să spună cu asta nu știe nimeni. Nu locuia în blocul respectiv și n-a lăsat niciun bilet de adio în urmă. Dintre prietenii noștri doar Lex e convins că e vorba despre o mână criminală. Ceilalți îi cântă în strună de teamă că și-ar putea înțepa venele. Mie nu-mi pasă. Abia dacă o cunoșteam, deși prin ea am obținut job-ul la asociația Lidiei.
Să fiu sinceră o invidiam, m-am simțit mereu ca o înlocuitoare a ei, în band, în viața băieților și (aproape) în patul lui Lex. A plecat de pe o zi pe alta atunci când s-a încurcat c-un patron de club. A zis că s-a săturat să amatori și s-a cărat.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu