Orice petrecere devine mai interesantă dacă strecori și câteva cocktail-uri pe masa încarcată cu bunătăți. Iată zece rețete simple și de efect.
Manhattan cocktail
Ai nevoie de:
- un pahar mare, clasic
- 100 ml Yellow Rose bourbon whiskey
- 50 ml vermouth dulce
- câteva picături de bitter
- gheaţă
- o cireaşă glasată pentru decor
Ingredientele se amestecă cu grijă în pahar, se toarnă gheaţă peste şi se serveşte, scrie expertliquids.ro.
Cocktail Irish coffee
Ai nevoie de:
- 1 pahar transparent (din sticlă termorezistentă, preîncălzit)
- 45–75 ml irish whiskey premium
- 80 ml cafea tare (espresso)
- 1-2 linguriţe zahăr brun
- frişcă pentru decor
Se toarnă în pahar cafeaua, se îndulceşte cu zahărul (detaliu ce va ajuta frişca să rămână la suprafaţă), se adaugă whiskey-ul. La final, cu ajutorul unei linguri încălzite, poziţionată deasupra băuturii, se decorează cu un strat de frişcă proaspăt bătută. Frişca nu trebuia încorporată în mix, acesta consumându-se prin stratul onctuos de la suprafaţă (împreună cu acesta). Cocktail Irish coffee se consumă, de preferinţă, cald.
Wiskey cu suc de cireşe
Ai nevoie de:
30 mililitri de wiskey
30 mililitri de suc de cireşe
15 mililitri de lichior de migdale
60 mililitri de cola cu aromă de cireşe
cireşe confiate pentru decor
cuburi de gheaţă (opţional)
Se amestecă toate ingredientele şi se serveşte cocktailul, scrie eva.ro.
Tequila cu suc de rodie
Ai nevoie de:
60 mililitri de tequila
60 mililitri de lichior de portocale
60 mililitri de suc de rodie
60 mililitri de suc de lămâie verde
cuburi de gheaţă (opţional)
boabe de rodie şi felii de lămâie verde pentru ornat
Se amestecă toate ingredientele, se păstrează la rece şi se ornează paharul cu rodie şi felii de lămâie verde.
Mojito
Ai nevoie de:
60 mililitri de rom alb
30 mililitri de zeamă de lămâie verde
frunze de mentă
suc acidulat de lămâie
Coktailul Moscova
Este aşa de simplu că n-ai nevoie de o rețetă propriu-zisă. Se amestecă bine vodka şi zeama de la o lămâie lime la care se adaugă puţin ghimbir. Se bea, rece, cu gheaţă şi cu o jumătate de felie de lime drept decor, potrivit retete-vechi-si-noi.info.
Pinot Noir Martini
Ai nevoie de
- 50 ml de pinot noir
- 30 ml de vodka
- 20 ml de vermut
- gheaţă
Într-un shaker se vor amesteca ingredientele de mai sus, compoziţia agitându-se până când exteriorul recipientului devine foarte rece. Se toarnă apoi, strecurând bucăţile de gheaţă, într-un pahar special de martini, potrivit urban.ro. Se poate servi sau orna cu cireşe amarena. În lipsa acestor fructe, puteţi orna paharul cu o felie de portocală sau lămâie.
French 75
Ai nevoie de:
- 50 ml de gin
- sucul a 3/4 dintr-o lămâie medie
- 10 ml de sirop de zahăr
- 100 ml de şampanie
- coajă de lămâie pentru ornat
Ingredientele, exceptând şampania şi coaja de lămâie, se amestecă într-un shaker cu gheaţă, până când exteriorul recipientului devine foarte rece. Se toarnă apoi în pahare lunguieţe, până la jumătatea acestora, completând ulterior cu şampanie rece. Se ornează paharele cu coajă de lămâie.
Aperol spritz
La 3 unităţi de vin spumant (prosecco sau şampanie) se vor pune 2 unităţi de Aperol şi o unitate de apă minerală (atenţie, nu apă tonică).
Pentru un aperol spritz perfect veţi avea nevoie de un vin spumant de bună calitate, iar secretul consta în răcirea suficientă a celor două băuturi alcoolice înainte de amestecul cu apă minerală. Băutura se serveşte alături de o felie de portocală.
Cranberry Prosecco
Pentru 4 persoane aveţi nevoie de o sticlă de prosecco, 200 ml suc de merişoare rece, merişoare îngheţate pentru decor, 4 scobitori pentru cocktailuri şi 4 linguriţe de zahăr brun.
Sticlă de prosecco se varsă într-o carafă şi se amestecă împreună cu sucul de merişoare. Se toarnă în pahare speciale şi se serveşte alături de scobitorile ornate cu merişoare tăvălite prin zahăr brun.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu