Meta ia în considerare opțiunea de a oferi abonamente plătite europenilor pentru a utiliza Instagram și Facebook fără reclame, astfel respectând legislația europeană referitoare la protecția datelor personale și publicitatea direcționată, transmite AFP.
Conform unor informaţii apărute marţi în Wall Street Journal, Meta (compania-mamă a Facebook, Instagram şi WhatsApp) lucrează la mai multe formule.
Prin urmare, abonații ar putea plăti aproximativ 10 euro pe lună pentru contul lor de Instagram sau Facebook de pe computer şi 13 euro pentru aplicaţiile mobile de pe smartphone-uri. Mai mult, fiecare cont în plus ar adăuga aproximativ 6 euro la factura lunară.
Utilizatorii care nu sunt de acord ca Meta să le colecteze datele cu caracter personal cu scopul de direcţionare a publicităţii ar păstra accesul la platforme contra cost.
Meta şi Google şi-au construit imperiul, în mare măsură, structura economică a internetului, pe acest criteriu: direcţionarea către miliarde de utilizatori cu publicitate personalizată, bine direcționată, datorită datelor personale pe care le colectează cele două platforme.
Ochelarii inteligenţi de la Meta (compania-mamă a Facebook, Instagram şi WhatsApp) pot acum să efectueze apeluri, să redea muzică, să facă fotografii şi să transmită videoclipuri live pe Instagram Stories de pe faţa utilizatorilor, a anunţat miercuri Mark Zuckerberg, directorul general al companiei, citat de agenţia EFE.
Noul model pe care Meta tocmai l-a anunţat se numeşte Ray-Ban Meta Smart Glasses, poate fi precomandat şi va fi pus în vânzare pe 17 octombrie în SUA, cu un preţ de pornire de 299 de dolari.
Ochelarii au un sistem audio personal şi pot reda muzică pe care doar purtătorul o poate auzi. De asemenea, au cinci microfoane, inclusiv unul pe podul nazal, astfel încât apelurile să se audă bine.
În cadrul conferinţei anuale Meta Connect, care a avut loc miercuri în campusul Menlo Park din Palo Alto, California, Zuckerberg a mai spus că utilizatorii vor putea să partajeze fotografiile pe care le fac folosind o comandă vocală şi să aleagă unde sunt trimise (de exemplu, mesaje text, Messenger şi WhatsApp).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News