Sunt cele mai mari greșeli pe care le faci atunci când gătești piure de cartofi.
Toată lumea curăță cartofii, îi pune la fiert, îi scurge de apă și apoi îi pisează adăugând și restul de ingrediente. Dar se pare că această variantă nu este corectă, dacă îți dorești un piure delicios.
1. Cartofi nepotriviți
Dacă vrei un piure de cartofi cu adevărat cremos, trebuie să folosești cartofi albi, nu noi sau roșii.
2. Nu tai cartofii în bucăți relativ egale
Cartofii nu vor fierbe la fel dacă sunt tăiaţi în bucăţi diferite, ceea ce înseamnă că bucăţile mari vor fi aproape crude şi cele mai mici se vor fierbe prea mult.
3. Fierbi prea mult cartofii
Cartofii lăsaţi prea mult timp la fiert devin făinoşi.
4. Pasezi cartofii cu mixerul sau robotul de bucătărie
Un piure iese delicios și moale dacă pasezi manual cartofii. Deoarece conțin amidon, cartofii nu trebuie amestecați excesiv pentru că se îngroaşă şi capătă consistenţă lipicioasă.
5. Amesteci prea repede cartofii
Piureul de cartofi iese perfect doar dacă, atunci când încorporezi untul, smântâna sau laptele, amesteci încet până se combină totul.
6. Unt sau smântână rece
Atât untul, cât și smântâna trebuie să fie la temperatura camerei înainte de a fi adăugate, ceea ce ajută la absorbirea lor rapidă de către cartofii fierbinţi.
7. Prea mult lapte
Prea mult lapte pus în piure îl transformă într-o supă cremă de cartofi.
8. Nu pui suficient unt
Raportul cartofi-unt trebuie să fie de 2 la 1. Mai exact, pentru fiecare 450 de grame de cartofi adaugă 225 de grame de unt.
9. Nu adaugi suficientă sare
O mâncare fără sare nu are gust! Asta e clar!
10. Piureul reîncâlzit riscă să devină uscat
Pentru a evita cest lucru, este recomandat să adaugi smântână încălzită sau unt în timp ce pui piureul pe foc sau să-l încălzești la bain marie, pentru a evita să se lipească de fundul cratiţei sau tigăii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu