În 10 mai, vechea sărbătoarea națională a Regatului României, se deschide, la Institutul Cultural Român din Londra, expoziția Arhitectură și regalitate, dedicată capodoperelor arhitecturale create sub patronajul Familiei Regale române, clădiri superbe și pline de istorie, care au schimbat pentru totdeauna peisajului urbanistic al României.
Vernisajul este precedat de o conversație cu profesorii Augustin Ioan şi Marius Marcu-Lapadat de la Universitatea „Ion Mincu” din București despre contextul istoric și estetic care a făcut posibilă ridicarea acestor edificii, precum și despre importanța lor culturală și relevanța lor contemporană.
Pentru ca publicul britanic să înțeleagă mai bine vocația arhitecturală a regilor României, seara va fi completată cu prezentarea documentarului Reședințe ale Regalității Române (2016) al academicianului Răzvan Theodorescu (produs de Acron Creative), o incursiune captivantă și revelatorie în istoria reşedinţelor suveranilor români.
Arhitectură şi Regalitate este o expoziție concepută de către de acad. prof. dr. Răzvan Theodorescu, prof. dr. arh. Augustin Ioan şi prof. dr. arh. Marius Marcu-Lapadat și realizată cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin Centrul de Creație, Artă și Tradiție – Creart. A fost prezentată publicului pentru prima oară la Castelul Pelișor din Sinaia, în prezenţa A.S.R. Principesa Elena a României.
La ICR Londra, expoziţia va rămâne deschisă până în 9 iunie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News