10 reguli pentru a păstra florile proaspete mai mult timp

Foto Ilustrativ/Pexels Valeria Boltneva
Foto Ilustrativ/Pexels Valeria Boltneva

Ți-ai ales vreodată cu grijă florile preferate și le-ai aranjat într-un buchet frumos, doar pentru a le vedea cum se ofilesc la câteva ore sau zile după aceea? Dacă îți este greu să păstrezi florile vii și proaspete, ți-am pregătit câteva sfaturi pentru ca buchetele tale să revină la viață.

Se știe că este întotdeauna o plăcere să primești un buchet frumos de flori, fie că este vorba de o ocazie specială - o zi de naștere, o aniversare specială - sau un cadou surpriză. Păcat însă că florile tăiate se ofilesc atât de repede, pierzându-și aspectul luminos și strălucitor în câteva ore și făcând loc frunzelor uscate și petalelor decolorate care cad.

10 sfaturi pentru a prelungi splendoarea florilor pe care le-ai primit cadou

1. Puneți imediat florile într-o vază suficient de mare cu apă cât mai proaspătă.

2. Tulpinile trebuie tăiate regulat, tăindu-le oblic, la 2-3 cm de jos, cu o foarfecă ascuțită pentru a nu fi zdrobite sau rupte. Reîmprospătarea tulpinii permite florii să absoarbă mai bine apa: în acest scop, dacă tulpina este deosebit de lemnoasă, ca în cazul ramurilor înflorite, faceți o mică incizie la capătul ei.

3. Nu exagera cu apa: nivelul lichidului din vaza ta nu trebuie sa depășească jumătate din tulpina florilor. Apa, deci, trebuie schimbată în mod regulat, cel puțin o dată la 2 zile, pentru a nu putrezi.

4 . Îndepărtați întotdeauna frunzele rămase sub nivelul apei, pentru a preveni putrezirea lor și a provoca proliferarea ciupercilor și bacteriilor în ghiveci, care sunt prima cauză a ofilirii florilor.

5 . Pentru a încetini ofilirea florilor, este important să folosiți un antibacterian, de preferință natural: de exemplu, puteți turna 1 lingură de oțet pentru fiecare litru de apă sau puteți dizolva o aspirină sau 2 picături de înălbitor în apa vazei.

6 . Pentru a vă hrăni florile și a le menține mai frumoase, puteți îmbogăți apa din vază cu 1 lingură de zahăr brun .

7 . Îndepărtați întotdeauna frunzele și florile uscate, care ar putea „infecta” tulpina.

8 . Florile tăiate nu trebuie să fie niciodată plasate lângă surse de căldură directă, cum ar fi veioze, lumina directă a soarelui sau calorifere, dar nici nu trebuie expuse la curenți puternici.

9. Ziua, aerisește încăperea în care țineți florile, pentru ca acestea să "respire".

10. Dacă nu este prea frig, noaptea este indicat să țineți vaza în aer liber, poate pe un balcon sau oricum într-o încăpere aerisită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel