10 sfaturi pentru a da jos kilogramele acumulate în pandemie

Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ

Perioada extinsă de carantină din timpul pandemiei Covid-19 a crescut cifrele obezității din întreaga lume.

În Marea Britanie, Sistemul de sănătate publică (NHS) a anunțat că peste un milion de pacienți au intrat în spital din cauza obezității și bolilor asociate într-un singur an, pentru prima oară în istorie. Două treimi erau femei, iar numărul este de șapte ori mai mare decât acum 10 ani. Astfel, urmează câteva sfaturi care ajută la scăderea în greutate și menținerea unui stil de viață sănătos, puse la un loc de The Sun.

1 – Consumați apă. Multă apă.

Dacă bem apă înainte de fiecare masă, corpul va crede că suntem mai ghiftuiți decât suntem în realitate. În plus, apa ne ajută să ne hidratăm, însă aici vorbim doar despre apă, nu despre lichide băuturile răcoritoare sau sucurile de fructe care au foarte multe calorii.

2 – Reduceți mărimea farfuriei

Pentru a mânca mai puțin, puteți schimba farfuriile mari cu unele mai micuțe. Un studiu arată că dacă suntem înfometați umplem 70% din suprafața unei farfurii, indiferent de ce mărime are. Astfel, dacă folosim o farfurie de două ori mai mică, cel mai probabil vom mânca de două ori mai puțin la o masă.

3 – Mestecați mâncarea!

Între îmbucături ar fi bine să lăsăm furculița din mână și să mestecăm foarte bine ceea ce mâncăm. Riscul de obezitate este dublu la persoanele care mănâncă repede, se arată într-un studiu al Universității din Otago, Noua Zeelandă.

4 – Legume, legume, legume

Asigurați-vă că cel puțin jumătate din farfurie conține legume! Vegetalele sunt pline de apă și fibre, conținând simultan mai puține calorii decât carbohidrații și carnea. Ce înseamnă acest lucru? Putem mânca mai multă mâncare, având parte de un sentiment de sațietate crescut în timp ce slăbim!

5 – Fără mese în fața televizorului!

Dacă priviți la televizor în timp ce mâncați veți ajunge să mâncați mai mult și să vă simțiți mai puțin ghiftuiți. Un studiu al Universității din Birmingham a descoperit că dacă mâncăm în fața televizorului vom simți o nevoie mai puternică de o gustare ulterioară decât cei care mănâncă la masă, în liniște.

6 – Ghinion pentru cei care beau cafeaua dulce

Fiecare linguriță de zahăr pusă în cafea sau în ceai este dăunătoare pentru talia noastră. Există îndulcitori care au doar o calorie la fiecare linguriță, în loc de 16 calorii cât are zahărul la fiecare linguriță.

7 – Cea mai la îndemână partidă de sport

Dacă nu aveți timp să faceți sport, puteți merge 10 minute pe zi în zona în care locuiți. Plecați la 5 minute de casă și întoarceți-vă. Astfel, ardeți calorii pe care nu le-ați arde în casă, vă întăriți inima și luați și o gură de ar.

8 –Cel mai bine e să nu mâncăm prea târziu

Dacă mâncăm noaptea târziu, corpul nostru nu are timp să ardă caloriile rezultate. Astfel, ar fi bine să încercăm să luăm ultima masă înainte de 19:00, transmite Societatea britanică de obezitate.

9 – Nu renunțați la gustări și răsfățuri, dar nu exagerați!

Mulți nu au vreo șansă de a renunța la dulciuri, gustări și mici răsfățuri. Astfel, o dată la o săptămână vă puteți permite să luați o gustare dulce, fiindcă ajută la slăbit potrivit studiilor.

10 – Pâinea nu-și are rostul dacă vrem să slăbim

Pâinea nu are niciun mare dezavantaj atunci când o mâncăm ponderat, dar dacă în fiecare dimineață mâncăm un sendviș cu două felii, este momentul să renunțăm la carbohidrați. Există mai multe modalități de a înlocui pâinea dacă nu putem renunța la ea, printre care învelișurile din tortila cu calorii puține.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel