Este aproape imposibil să slăbești în preajma Sărbătorilor, dar
1. Mișcare contra extra calorii. Pentru a arde extra-caloriile acumulate, 30 de minute de mișcare în fiecare zi pot face minuni.
2. Multă apă. Câteva înghițituri de apă la intervale scurte mențin organismul hidratat tot timpul. Apa acționează ca un absorbant și lubrifiant, ajută la transportul nuțrientilor și la eliminarea toxinelor acumulate în organism.
3. Selectivitate în numărarea caloriilor. Este extrem de important a nu se irosi calorii prețioase pe mâncăruri fără aport energetic, precum biscuiți sau chipsuri.
4. Alimentație colorată. Varietatea este cheia în problema mâncării în exces. Medicii recomandă combinarea aromelor asemănătoare, întrucât corpul va resimți mult mai repede senzația de sațietate.
5. Porții reduse. Conform doctorulmeu.net, oamenii au tendința de a goli toată farfuria, indiferent de dimensiune. De aceea, medicii recomandă folosirea unor farfurii cât mai mici, și începerea mesei cu legumele, lăsând astfel mai puțin loc pentru alimentele bogate în calorii, precum produsele din carne, brânzeturile sau dulciurile.
6. A nu se sta prea mult pe lângă platourile cu mâncare. Specialiștii recomandă să se pună de la început pe farfurie ceea ce îi place fiecăruia, pentru a se evita degustări de alte alimente la fiecare câteva minute care nu lămuresc dacă există senzație de sațietate sau nu.
7. Evitarea alcoolului. Alcoolul este de două ori păcătos iîn perioada Sărbătorilor. Pe de o parte, alcoolul tinde să slăbească rezistența organismului în fața tentațiilor alimentare, iar pe de altă parte contribuie la creșterea nivelului de calorii, pentru că îngreunează digestia.
8. La restaurant, specialiștii recomandă evitarea ideii de a termina tot din farfurie, doar pentru că mâncarea respectivă a fost plătită. Cel mai bine se întreabă dacă se poate lua la pachet ceea ce rămâne. Uneori, porțiile de la restaurant pot fi de două sau chiar trei ori mai mari decât o porție obișnuită.
9. Pe cât este de frumoasă și de așteptată, perioada sărbătorilor poate fi și destul de stresantă. Este importantă organizarea riguroasă a timpul, în acest sens, o listă de priorități a activităților fiind esențială.
10. Învățatului din greșeli alimentare îi trebuie acordat un interes deosebit. Specialiștii îndeamnă ca masa să înceapă cu o salată sau cu o conversație, pentru a sta cât mai departe de zona periculoasă. Iar data viitoare trebuie să înceapă chiar astăzi!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu