Pe 11 ianuarie, în fiecare an, se sărbătoreşte la nivel internaţional cuvântul "Mulţumesc".
Publicitate
Adeseori, luăm totul de parcă ni s-ar cuveni şi uităm să mai spunem un cuvânt simplu: mulţumesc. Sigur, încă mai sunt persoane care spun "mulţumesc" din obligaţie, nicidecum din dorinţă. Dar, pentru a marca importanţa acestui cuvânt, a fost instituită ziua internaţională a lui "mulţumesc", anual, pe 11 ianuarie.
Originea şi fondatorul acestei zilei internaţionale sunt două necunoscute. Nu este menţionat nicăieri primul an în care această zi a fost sărbătorită. Singurele menţiuni fac referire la o companie de felicitări care ar fi "inventat" această zi pentru a-şi creşte vânzările. Însă, indiferent de motiv, a spune "mulţumesc" cuiva merită o sărbătoare. Ziua internaţională a cuvântului "mulţumesc" îi încurajează pe oameni să spună din suflet că apreciază pe cineva, iar acest cuvânt îi poate face pe cei din jur un pic mai fericiţi, scrie happydays365.org.
Dar 11 ianuarie nu este doar ziua lui Mulţumesc. Tot astăzi se mai sărbătoresc şi alte lucruri... inedite.
Fie că este vorba despre un sediu de companie, o şcoală, o unitate administrativă, o activitate de curierat sau un spital, inspiraţia poate fi găsită oriunde. Aşadar, Ziua poeziei la locul de muncă (#PoetryatWorkDay) este o ocazie specială pentru a celebra creaţiile în versuri şi pentru a privi cu alţi ochi - mai creativi - activitatea de zi cu zi, potrivit www.daysoftheyear.com.
În plus, este o oportunitate de a stimula creierul, de a alunga stresul şi monotonia şi de a colabora altfel cu colegii. Pentru că Ziua poeziei la locul de muncă (#PoetryatWorkDay) nu înseamnă doar a crea o poezie, ci şi a descoperi şi citi cel puţin o astfel de creaţie.
O ocazie pentru cei mici de a face ceea ce le place cel mai mult, dar şi pentru adulţi de a-şi aduce aminte de copilărie, Ziua săritului într-o băltoacă reprezintă o altă metodă de alungare a monotoniei şi de amuzament.
Prima referire la Ziua săritului într-o băltoacă (#StepinaPuddleandSplashYourFriendsDay) datează din 2011, anul în care a fost publicat online almanahul 'Children's Book-a-Day Almanac', realizat de Anita Silvey, editat un an mai târziu pe hârtie. Autoarea americană de cărţi pentru copii menţionează în almanah această zi, sărbătorită la 11 ianuarie, în care prietenii dintr-un tărâm lipsit de gheaţă şi de zăpadă se amuză sărind în băltoace şi stropindu-se între ei.
Aşadar, în cazul în care vremea permite, puneţi-vă cizme, ieşiţi la plimbare cu o persoană dragă şi... celebraţi această zi.
Codul Morse a fost una dintre cele mai importante invenţii din istorie, servind drept fundament pentru una dintre primele reţele de comunicaţii de mare viteză din lume.
Metoda presupunea transmiterea informaţiei cu ajutorul secvenţelor standardizate de semnale scurte şi lungi ("puncte" şi "linii") corespondente literelor, cifrelor şi caracterelor speciale, sub formă de pulsaţii electrice de-a lungul unei linii telegrafice sau sub formă audio ori vizuală.
Codul Morse, creat la jumătatea anilor 1830, a fost atribuit inventatorului Samuel F. B. Morse, asistentului acestuia, Alfred Vail şi fizicianului Joseph Henry, care au lucrat împreună pentru a reuşi transmiterea informaţiilor printr-un sistem de telegraf electric, scrie Agerpres.
Ziua numelui în codul Morse (#LearnYourNameInMorseCodeDay) este o ocazie de a învăţa despre istoria metodelor de comunicare şi de a transmite mai departe aceste cunoştinţe celor mici. Şi ce altă metodă mai bună decât transpunerea propriului nume în codul Morse?
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu