12 celebrități care nu au lăsat testament înainte de a muri. Picasso, Prince și Tupac, printre ei. Ce s-a întâmplat cu averile lor

12 celebrități care nu au lăsat testament înainte de a muri. Picasso, Prince și Tupac, printre ei. Ce s-a întâmplat cu averile lor / Foto: Pixabay
12 celebrități care nu au lăsat testament înainte de a muri. Picasso, Prince și Tupac, printre ei. Ce s-a întâmplat cu averile lor / Foto: Pixabay

Mai mulți oameni celebri nu au lăsat testamente înainte de a muri. Află în articole ce s-a întâmplat cu averile lor.

În 1984, un avocat pe nume William D. Zabel, care redactase testamente timp de 20 de ani, a scris în The New York Times că oamenii refuză uneori să scrie un testament pentru că nu sunt pregătiți să-și "rezolve adevăratele sentimente" despre moarte, proprietate și familie.

"Refuzul de a face un testament – ​​sau de a-l semna, odată făcut – este adesea un mod în care un bărbat refuză să-și înfrunte teama de moarte", a scris el.

În SUA, un testament nu trebuie neapărat să fie redactat de un avocat, dar acest factor poate ajuta un testament să fie veridic în fața instanței. De obicei, o persoană poate crea un testament valabil dacă intențiile sale sunt scrise, aparent dorește ca documentul să fie un testament și se consideră că are capacitatea mentală la momentul scrierii. Cerințele tehnice diferă de la stat la stat, dar adesea sunt necesari și doi martori care trebuie să semneze testamentul, scrie Insider.

Într-un studiu realizat între 2014 și 2016, The Conversation a constatat că litigiile patrimoniale în care testamentul nu a fost executat costă de obicei aproximativ 17.000 de dolari. Când vine vorba de proprietățile celebrităților, costul eșecului în executarea unui testament poate fi mult mai mare. Iată 12 cazuri în care oameni celebri au murit fără testament și ce s-a întâmplat după aceea.

Billie Holiday

În 1959, cântăreața de jazz Billie Holiday a murit fără a avea un testament. Ea avea 44 de ani. La acea vreme, aproape că nu avea bani în conturile ei bancare, dar avea aproximativ 750 de dolari la saltea.

Averea ei, care includea drepturi de autor, imagine și drepturi de publicare, a ajuns la Louis McKay, cel de-al treilea soț al ei de care se despărțise  pentru că era abuziv cu ea. În 1981, când McKay a murit, iar moșia lui Holiday a revenit văduvei lui McKay, care mai târziu a vândut-o unei edituri.

„Nu este corect ca cineva care a fost la fel de îngrozitor pentru Billie Holiday ca Louis McKay să dețină atunci controlul asupra banilor ei", Danyel Smith, autoarea cărții „Shine Bright: A Personal History of Black Women in Pop”. ”, a spus Billboard.

Jimi Hendrix

În 1970, faimosul chitarist Jimi Hendrix a murit fără testament. Avea 27 de ani. Se pare că averea lui valorează 80 de milioane de dolari. A devenit blocat în bătălii legale în 2002, după ce tatăl lui Hendrix a murit și a lăsat-o pe Janie, sora vitregă a lui Jimi, să dețină controlul asupra moșiei în testamentul său.

Leon, fratele lui Hendrix, a contestat testamentul. Doi ani mai târziu, un tribunal din Seattle i-a respins contestația. De atunci, au existat mai multe procese în jurul lui Hendrix și drepturile de a-i folosi numele.

Pablo Picasso

În 1973, artistul Pablo Picasso a murit fără să aibă un testament, la vârsta de 91 de ani.

"Nu exista voință" a declarat pentru presa avocatul lui Picasso, Armand Antebi. "Nu a făcut niciodată asta din cauza superstiției. Un mod de a evita moartea, s-ar putea spune".

Picasso a lăsat în urmă 45.000 de lucrări de artă, inclusiv 1.885 de picturi și 1.228 de sculpturi.

În 1980, averea sa a fost evaluată la 250 de milioane de dolari. A durat șase ani și a costat 30 de milioane de dolari pentru ca averea sa să fie împărțită între șapte moștenitori.

Howard Hughes

Pe 5 aprilie 1976, excentricul miliardar Howard Hughes a murit fără testament. Aproximativ 600 de oameni au încercat să revendice o parte din averea lui, 40 de testamente false fiind prezentate înainte de a fi respinse ca falsuri.

După ani de bătălii legale, guvernul SUA a luat 169 de milioane de dolari din averea sa, care a valorat aproximativ 500 de milioane de dolari în total. Suma rămasă – care a ajuns să valorizeze 1,5 miliarde de dolari în momentul în care a fost împărțită – a mers la 1.000 de oameni în mai bine de 30 de ani.

Martin Luther King Jr.

În 1968, liderul drepturilor civile, Martin Luther King Jr., a murit fără testament. Spre deosebire de mulți alții de pe această listă, el nu avea o moșie mare. A dăruit cei 50.000 de dolari care i-au fost distinși pentru câștigarea Premiului Nobel pentru Pace, precum și majoritatea drepturilor de autor pentru cărțile sale.

Moșia a ajuns să fie controlată de copiii lui King, Bernice, Dexter și Martin Luther King III. În 2014, moșia a izbucnit când Dexter și Martin au votat să vândă Biblia pe care a purtat-o ​​de-a lungul anilor 1960, precum și medalia cu Premiul Nobel pentru Pace.

Bernice, care avea în posesia obiectelor, a votat împotriva și a refuzat să le predea. În 2016, un judecător a dispus eliberarea bunurilor în proprietate, permițând vânzarea.

Bob Marley

În 1981, cântărețul Bob Marley a murit fără testament. Avea 36 de ani. Se pare că averea lui valora 30 de milioane de dolari. Marley știa că va muri după ce a fost diagnosticat cu cancer în 1977 și a ales să nu scrie un testament.

Ultimul lucru pe care l-a spus fiului său a fost: "Banii nu pot cumpăra viața".

În conformitate cu legea jamaicană, averea unei persoane este împărțită în mod egal între soțul și copiii persoanei respective. Marley a avut 11 copii, iar soția sa, Rita, a cerut în judecată pentru mai mult de 10% la care avea dreptul în temeiul legii.

Ulterior, Rita a recunoscut că a falsificat semnături și documente pentru a transfera active de 9 milioane de dolari pe numele ei, susținând că avocații ei i-au spus să facă acest lucru. În 1992, un juriu federal a constatat că ea nu era responsabilă, dar avocatul și contabilul au fost găsiți vinovați de fraudă.

În 1987, Louis Byles, directorul general al Mutual Security Merchant Bank și Trust Co Limited, a scris un raport despre avere.

Kurt Cobain

În 1994, solistul Nirvana Kurt Cobain a murit fără testament valabil. Avea 27 de ani. Averea lui a fost evaluată ulterior la 450 de milioane de dolari. Statul Washington a constatat că mai multe testamente apărute erau invalide.

Courtney Love, soția lui Cobain, a fost considerată moștenitorul principal al moșiei, în timp ce a fost înființat un trust pentru fiica lor, Frances Bean. Banii câștigați de compania lui Cobain, End of Music, au fost împărțiți între cei doi, în principal într-o împărțire de 60-40.

Tupac Shakur

În 1996, rapperul Tupac Shakur a murit fără testament. Avea 25 de ani. Se pare că averea lui valorează 40 de milioane de dolari. Moșia lui a ajuns la mama lui, Afeni Shakur-Davis.

După moartea lui Afeni, managerul casei de discuri Tom Whalley a preluat funcția de executor al patrimoniului.

În 2022, sora lui Tupac, Sekyiwa, l-a dat în judecată pe Whalley, susținând că s-a îmbogățit în mod nerezonabil luând 5,5 milioane de dolari din avere.

Stieg Larsson

În 2004, romancierul suedez Stieg Larsson, autorul cărții „Fata cu tatuaj cu dragon”, a murit fără testament. Avea 50 de ani. În anii imediat după moartea sa, trilogia sa de cărți a explodat, vânzându-se în milioane de exemplare.

Larsson a avut o parteneră de 32 de ani pe nume Eva Gabrielsson, dar moșia i-a revenit tatălui și fratelui său, Erland și Joakim Larsson, în loc să meargă la ea. Acest lucru se datorează faptului că, în legislația suedeză, relațiile neconjugale nu sunt recunoscute.

Larsson își făcuse mulți dușmani prin jurnalismul său, care avea adesea ca scop lupta împotriva extremiștilor de dreapta și a fascismului. Cei doi au fost de acord să nu se căsătorească pentru a se asigura că Gabrielsson nu va fi vizat de inamicii lui Larsson.

După succesul romanelor lui Larsson, Gabrielsson și familia Larsson au ajuns într-o dispută publică aprinsă asupra proprietății. Soții Larsson s-au oferit să se plătească printr-un articol de ziar pentru aproximativ 2,6 milioane de dolari, dar ea a refuzat. Ea a vrut să fie executorul lui literar.

Amy Winehouse

În 2011, cântăreața Amy Winehouse a murit fără testament. Ea avea 27 de ani. Curtea a acordat în cele din urmă averea ei – în valoare de aproximativ 4,6 milioane de dolari după ce datoriile i-au fost șterse – părinților ei. Fostul ei soț Blake Fielder-Civil nu a primit nimic, deși mai târziu a obținut aproximativ 320.000 de dolari într-un acord.

În 2019, Fielder a făcut și o cerere de aproximativ 1,4 milioane de dolari de la proprietate. Nu este clar dacă a avut succes.

Prince

În 2016, muzicianul Prince a murit fără testament. Avea 57 de ani. Averea lui era în valoare de aproximativ 300 de milioane de dolari.

The New York Times a raportat că el a preferat să facă lucrurile el însuși decât să se bazeze pe alții și asta ar fi putut să-l fi dus să nu execute un testament.

După moartea lui Prince, mai multe persoane au făcut pretenții asupra proprietății, inclusiv persoane care pretindeau că ar fi copiii lui și o soție despre care nimeni nu știa. Aceste pretenții au fost respinse. Fără testament, soț sau copii, a fost nevoie de șase ani de bătălii legale pentru a rezolva modul în care a fost executată averea lui.

Aretha Franklin

În 2018, Aretha Franklin, cântăreața și compozitoarea "Regina sufletului", a murit fără un testament clar valabil. Ea avea 76 de ani. Averea ei a fost evaluată la 18 milioane de dolari.

În loc de un testament propriu-zis, în casa ei au fost găsite trei documente scrise de mână. Un testament a fost găsit sub canapea, în timp ce altul a fost închis.

Fiii ei certat cu privire la care dintre testamente ar trebui urmat, deoarece aveau direcții diferite cu privire la distribuirea proprietății. În iulie 2023, o instanță a stabilit că testamentul mai recent, care a fost găsit sub canapeaua ei acasă, ar trebui urmat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel