12 trucuri pentru a slăbi dacă faceți 10.000 de pași pe zi

FOTO: Freepik @spukkato
FOTO: Freepik @spukkato

A merge pe jos 10.000 de pași pe zi este o metodă excelentă de a vă atinge țelul de a scădea în greutate.

Mersul pe jos poate să fie una dintre cele mai la îndemână metode de a scădea în greutate. 10.000 de pași făcuți pe jos ajută nu doar la arderea caloriilor, dar și îmbunătățește sănătatea cardio-vasculară și vă ridică starea de spirit.

În plus, cei care fac între 10.000 și 12.000 de pași pe zi tind să aibă un procent de grăsime corporală, un indice de masă corporală și o circumferință a taliei mai mică, potrivit unui studiu publicat de BMC Public Health.

12 trucuri pentru a scădea în greutate mergând pe jos

Pentru a scădea în greutate mergând pe jos este important să țineți cont de câteva trucuri pe care le puteți aplica cu ușurință.

Fixați-vă obiective realiste

Stabilirea unor obiective realiste este esențială pentru a menține motivația și consecvența.

Astfel, este esențial să creșteți gradual numărul de pași, deoarece ”ținta” de 10.000 de pași încă din prima zi pot duce la accidentări și vă îndepărtează de scopul propus.

Concentrați-vă pe intensitate

Intensitatea plimbărilor zilnice contează la fel de mult ca și numărul de pași pe care îi faceți.

Pentru a duce intensitatea mersului la următorul nivel, încorporați intervale de mers rapid pentru a vă ridica ritmul cardiac și a maximiza arderea caloriilor.

Îmbunătățiți-vă metabolismul

Activitatea fizică regulată, cum ar fi mersul pe jos, poate stimula metabolismul, rata la care corpul arde caloriile.

”Acest efect poate persista chiar și după ce ați terminat de mers pe jos, ajutându-vă să ardeți mai multe calorii pe tot parcursul zilei”, susține Kyrie Furr, antrenor personal, citat de EatThis.

Alternați suprafețele de mers, dar și ritmul

Pentru a arde cât mai multe calorii este important să alternați înclinația suprafeței pe care mergeți, dar și ritmul de mers.

Urmăriți-vă progresul

În vremurile actuale avem acces la o multitudine de dispozitive care ne ajută să monitorizăm diferiți parametri. Chiar dacă în anumite cazuri nu au o acuratețe de 100%, pe plan personal poate să vă ajute să vedeți câte calorii ați ars într-o tură de mers pe jos sau ce distanță ați parcurs în anumită zi.

Urmărirea acestor parametri pot să vă mențină motivați în cursa dvs pentru a scădea în greutate.

Schimbați-vă traseele

Rutina este bună, dar uneori este bine să mai schimbați traseele pe care mergeți. De altfel este o ocazie potrivită de a descoperi locuri și oameni noi.

Mențineți-vă hidratați

A vă menține hidratat în timpul exercițiilor fizice este un lucru vital pentru sănătate, deoarece astfel nu riscați să pierdeți electroliții, care sunt importanți  pentru a stare de sănătate bună.

Mergeți dimineața

Dacă vă permite timpul, cea mai bună perioadă în care să mergeți pe jos este dimineața, iar principalele beneficii al mersului pe jos la prima oră sunt că veți da un ”șut” metabolismului, dar și veți avea o stare de bine pe tot parcursul zilei. Poate nu chiar din primele zile când veți aborda mersul pe jos dimineață.

Banda de alergare, prietenă

În zilele cu vreme nepotrivită, benzile de alergare pot fi o alternativă fiabilă care vă va ajuta să rămâneți consecvent cu rutina de mers pe jos.

Parcați mai departe de destinație sau coborâți cu o stație mai devreme

Dacă mergeți cu mașina nu mai fiți supărat că nu găsiți loc de parcare chiar lângă destinație. Lăsați-o mai departe și parcurgeți distanța rămasă pe jos. La fel și dacă mergeți cu transportul în comun. Desigur, pentru asta este indicat să fiți încălțat adecvat, pentru a nu vă alege cu dureri de picioare.

Plimbă-ți animalele de companie

Plimbarea animalelor de companie este benefică atât pentru dumneavoastră, cât și pentru prietenii dumneavoastră blănoși.

În plus, este o modalitate distractivă de a rămâne activi și de a vă bucura de timp de calitate împreună.

Faceți pauze de mers pe jos

Luați pauze de mers pe jos pe parcursul zilei pentru a evita să stați prea mult timp pe scaun. Plimbările frecvente pot îmbunătăți circulația și vă pot ajuta să vă atingeți numărul zilnic de pași.

”Întrerupeți perioadele lungi de stat jos făcând scurte pauze de mers pe jos pe parcursul zilei. Setați un cronometru pentru a vă reaminti să vă ridicați și să faceți mișcare la fiecare oră”, a mai spus Furr.

Citește și: Sindromul burnout: cine sunt cei mai afectați și de ce e periculos. Alina Robu, psihoterapeut: Sunt într-o tensiune permanentă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel