Vi se întâmplă să vă găsiți alimentele stricate în frigider la puțin timp după ce le-ați cumpărat? Învățați 12 trucuri pentru a prelungi prospețimea alimentelor.
1. Pune pe fundul compartimentelor în care îți ții legumele, prosoape de hârtie. Acestea vor absorbi excesul de umiditate, principala cauza a alterării legumelor.
2 .Pentru a păstra ierburile proaspete timp de o lună, împachetați-le în pugi de plastic care se închid ermetic. Astfel, când veți avea nevoie de ele vă va fi mult mai ușor să le tăiați și se vor dezgheța imediat ce vor atinge tigaia încinsă.
3. O frunză de dafin pusă în recipinetul cu făină, paste sau orez va respinge gândacii.
4. Pentru ca brânza sau cașcavalul să nu se mai usuce, ungeți marginile tăiate cu unt sau margarină.
5. Când morcovii, țelina sau ridichile nu mai sunt așa crocante, nu trebuie decât să le puneți într-un castron cu apă foarte rece alături de o felie de cartof și veți vedea cum legumele dumneavoastră se împrospătează văzând cu ochii.
6. Evitați să separați bananele din buchet, dacă nu plănuiți să le mâncați curând. Se strică mult mai greu în buchet.
7. Puneți puțin orez în solniță. Orezul absoarbe umiditatea formată în urma condensării și astfel cristalele de sare nu se vor mai uni între ele.
8. Pentru ca telemeaua sau frișca să țină mai mult, depozitați-le într-un recipient pe care apoi îl puneți cu capul în jos. Acest lucru va crea vid înăuntru ceea ce va împiedica dezvoltarea bacteriilor.
9. Mierea de albine este singurul aliment neperisabil. Deci dacă doriți să scăpați de coaja cristalzată sau de faptul că nu mai are aceeași culoare vie, puneți-o la cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde și totul va fi ca înainte.
10. Câteodată vi se întâmplă să ardeți pastele nu așa mult încât să nu mai poate fi consumate, dar după un timp se întăresc. Pentru a preveni acest lucru sigilați pastele într-o pungă de plastic. Atunci când veți dori să le consumați, nu trebuie decât să le țineți câteva secunde în apă fiartă.
11. Pentru a împiedica zahărul să se întărească, trebuie să îl țineți în frigider. În cazul în care zahărul este deja întărit, nu trebuie decât să-l puneți la microunde timp de 30 de secunde sau îl puteți pune într-o pungă de plstic în care introduceți și o felie de pâine.
12. Pentru a vă da seama dacă ouăle sunt poraspete, umpleți o cană cu apă și puneți oul acolo. Dacă va pluti înseamnă că este stricat; dacă se va scufunda înseamnă că este proaspăt
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu