126 de ani de la intrarea în exploatare a primei linii de tramvai electric în București

Pe 9 decembrie 1894, acum 126 de ani, a intrat în exploatare prima linie de tramvai electric din București. 

"Linia 14 avea o lungime de șase kilometri și făcea legătura între mahalaua Obor și zona Cotroceni. Dar „Oborul” nu era cel de astăzi, ci undeva prin Piața Iancului, care se găsea la limita perimetrului urban și unde se organiza târgul de vite.Tramvaiul a fost vopsit în verde pentru a fi mai ușor de recunoscut de călători. Mult mai târziu, când tramvaiul electric s-a generalizat, toate vehiculele au fost vopsite în galben. Acest pas de modernizare a transportului local a fost primit inițial cu reticență, motivul fiind acela că multe meserii care depindeau de animale, de la meșteșugari până la activități conexe agriculturii, puteau să dispară.

Cu toate acestea, tramvaiul tras de cai a continuat să circule prin Capitală până în 1929. Primele vagoane electrice au fost scoase pe traseele din zona centrală a Bucureștiului până la începutul anilor ’40", informează STB într-un mesaj publicat pe Facebook.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSocietateaDeTransportBucuresti%2Fposts%2F205710621125147&show_text=true&width=552&height=628&appId" width="552" height="628" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel