14 militari morţi în ciocnirile cu al-Qaeda din Yemen

zinyibar
zinyibar

Cel puțin 14 militari din Yemen, printre ei și un ofițer, au murit astăzi într-o înfruntare cu militanţii al-Qaeda la marginea oraşului de coastă Zinyibar, în sudul Yemenului, au declarat surse militare citate de Ciocnirile au avut loc în împrejurimile stadionului al Wihda, unde se află baza militară, când membrii grupării al Qaeda au încercat să ia cu asalt locul.

Un alt incident a avut loc pe un drum care duce la stadion, la cinci mile distanță de Zinyibar. Aviația Yemenă a bombardat azi-dimineață un convoi de civili și a provocat moartea a patru personae și rănirea altor doisprezece.

Potrivit surselor militare în convoi se aflau islamiști radicali, dar au recunoscut că proiectilul a fost lansat din greșeală.

Orașul Zinyibar, capitala provinciei Abian, este în mâinile al Qaeda și a altor grupări teroriste din 27 mai.

În plus, un dispozitiv explozibil plantat in masina unui ofiţer, generalul Khaled al Hobeshi a explodat astăzi în cartierul al Mansura din oraşul Aden, la aproximativ 60 kilometri sud-vest de Zinyibar. O persoană care călătorea cu Al Hobeshi a fost rănită, au declarat sursele care au adăugat că ofiţerul a scăpat nevătămat din atac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel