Poliţiştii au efectuat 14 percheziţii domiciliare, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc.
La data de 28 octombrie a.c., poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Iaşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Iaşi, au efectuat 14 percheziţii domiciliare, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc în forma cultivării, vânzării şi a introducerii în ţară. 8 persoane au fost reţinute.
Din cercetări a rezultat că bănuiţii ar fi abordat diferite modalităţi de procurare a drogurilor, procedând fie la cultivarea, atât indoor cât şi outdoor, fie la importul din afara ţării, iar, ulterior, drogurile astfel obţinute le-ar fi oferit spre vânzare.
De asemenea, o parte din persoanele cercetate ar fi alimentat pieţele de cannabis din Iaşi şi din alte judeţe limitrofe, de mai mult timp, realizând profituri substanţiale.
În urma percheziţiilor şi a administrării probatoriilor, în comuna Şipote, au fost identificate 5 culturi de cannabis dintre care 4 indoor.
Totodată, au fost identificate aproximativ 10 kilograme de muguri de cannabis, 2,7 kilograme de rezină de cannabis (haşiş), 460 de plante cannabis totalizând 99 de kilograme de fragmente de plante de cannabis, 5 cântare de precizie, zeci de aparate folosite la înfiinţarea şi întreţinerea culturilor indoor şi fertilizanţi.
De asemenea, 54.000 de euro, 61.000 de lei şi 20 de telefoane mobile au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În baza probatoriului administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru 24 de ore faţă de 8 persoane cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.
Astăzi, 29 octombrie, persoanele reţinute urmează să fie prezentate Tribunalului Iaşi, cu propunere legală.
La activităţi au participat şi poliţişti ai brigăzii de combatere a criminalităţii organizate Suceava, poliţişti ai I.P.J. Iaşi, jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Bacău şi ai I.J.J. Iaşi, poliţişti din cadrul I.T.P.F. Iaşi.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedura penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, transmite Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News