140 de ani de la inaugurarea Castelului Peleș. Se lansează și o monedă aniversară

foto: Freepik
foto: Freepik

Se împlinesc 140 de ani de la inaugurarea Castelului Peleș.

Vineri, 6 octombrie 2023, la Palatul Regal din București (Calea Victoriei, nr. 49-53), la ora 17, Majestatea Sa Custodele Coroanei române va fi gazda sărbătoririi a 140 de ani de la inaugurarea Castelului Peleș. Vor fi prezenți Altețele Lor Regale Principele Consort și Principesa Sofia, informează printr-un comunicat oficial Secretariatul Regal.

Evenimentul va avea loc în Sufrageria de Stat a Palatului Regal și va reuni membri ai Corpului Diplomatic, reprezentanți ai Ministerului Apărarii Naționale, membri ai Parlamentului României, reprezentanți ai instituțiilor de cultură, ai mediului academic și societății civile.

Cu această ocazie, Monetăria Statului va lansa emisiunea medalistică "140 de ani de la inaugurarea Castelului Peleș". Își va da concursul Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale.

Acum o sută patruzeci de ani, în ziua de 7 octombrie 1883, a fost inaugurat Castelul Peleș, în prezența Regelui Carol I și a Reginei Elisabeta. La zece ani după cumpărarea moșiei Sinaia și opt ani de la punerea pietrei de temelie a castelului, la 7 octombrie 1883, Castelul Peleș este inaugurat cu fast. Între timp, țara devenise suverană și independentă, luând numele de Regatul României. Leagănul dinastiei naționale avea acum drept proprietari un rege și o regină. La ceremoniile de inaugurare au luat parte mii de români, oficiali și oameni din popor, precum și numeroși invitați străini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel