15 mai - Ziua Internațională a Lumânărilor Aprinse

Lumânări
Lumânări

În a treia duminică de mai a fiecărui an, mii de comunităţi din întreaga lume se reunesc pentru a aprinde lumânări şi candele în memoria celor care au murit în urma SIDA.

La noi, ritualul aprinderii lumânărilor îşi propune să aducă un omagiu colectiv românilor dispăruţi din cauza SIDA, să transmită un mesaj de încurajare copiilor şi adulţilor care trăiesc cu HIV/SIDA şi să lanseze un îndemn la prevenire şi solidaritate celorlalţi semeni ai lor. Manifestarea este, în acelaşi timp, o încercare de a mobiliza toate forţele capabile să schimbe cursul epidemiei, de la autorităţi politice sau religioase, personal medical, asistenţi sociali, profesori, comunităţi artistice, organizaţii neguvernamentale, jurnalişti, medii de afaceri etc., până la cei ce se vor afla în trecere prin zonele de desfăşurare a evenimentului.

Duminică, 15 mai a.c., ARAS – Asociaţia Română Anti-SIDA – organizează Memoriale SIDA, cu ocazia Zilei Internaţionale a Lumânărilor Aprinse, în Bucureşti, Bacău, Braşov, Constanţa, Iaşi, Piatra Neamţ şi Timişoara.

În Bucureşti, vor avea loc simultan activităţi, între orele 14,00 şi 16,00, în:

• Parcul Herăstrău (intrarea de lângă Piaţa Charles de Gaulle);

• Parcul Cişmigiu (intrarea din Str. Schitu Măgureanu, la rondul cu ceas);

• Parcul Tineretului (intrarea de vizavi de Liceul „Gh. Şincai”);

• Parcul Circului (aleea principală, în faţa Circului).

La ora 14:00, în toate locaţiile se vor aprinde lumânări în memoria celor care au decedat în urma SIDA şi se va pastra un moment de reculegere.

În Capitală, ceremonia va fi susţinută de membri ai ARAS şi ai SSMB (Societatea Studenţilor Medicinişti din Bucureşti), majoritatea voluntari, care vor aprinde primele lumânări, vor distribui pliante şi vor răspunde întrebărilor vizitatorilor.

Voluntarii ARAS militează, în acelaşi timp, pentru acordarea tratamentului antiretroviral pentru pacienţii infectaţi cu HIV/SIDA, care a fost întrerupt în repetate rânduri anul trecut şi care le poate compromite ireversibil starea de sănătate.

Ziua Internaţională a Lumânărilor Aprinse este cea mai amplă mişcare anti-SIDA din lume, iar ARAS o marchează de la fondarea sa, în 1992.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel