150 de soldați siberieni refuză să se înroleze în războiul din Ucraina. Militarii ar fi amenințați cu procese pentru că au refuzat serviciul

Foto: Pixabay, de Дмитрий Осипенко
Foto: Pixabay, de Дмитрий Осипенко

Aproximativ 150 de soldați dintr-o regiune siberiană cu unul dintre cele mai mari bilanțuri militare în războiul din Ucraina au refuzat să mai lupte pe front, a declarat un activist proeminent citat de The Moscow Times.

Bărbații s-au întors acasă în republica Buriația în weekend, după ce soțiile lor au pledat pentru întoarcerea lor într-un apel video, luna trecută, potrivit lui Alexandrei Garmazhapova, care conduce Fundația anti-război Buryatia Liberă.

„Ați făcut alegerea corectă: v-ați salvat viețile voastre și ale altora!” Garmazhapova a scris luni într-o postare pe Facebook, adresându-se militarilor care au refuzat serviciul.

Activistul a spus anterior că soldații buriați și-au reziliat contractele militare în iunie, determinându-și soțiile să filmeze un apel video prin care cere întoarcerea soților lor.

Garmazhapova a declarat pentru site-ul de știri independent Mediazona că videoclipul a avut inițial efectul invers.

„După ce soțiile au făcut apel, autobuzul cu bărbații care se îndreptau spre casă a fost întors”, a spus ea.

„Au fost trimiși înapoi pe teritoriul ocupat din Ucraina și lăsați acolo pentru încă 10 zile.”

Soldații ar fi fost amenințați cu procese pentru refuzurile lor.

Un total de 500 de soldați buriați au refuzat serviciul militar prin Fundația Buryatia Liberă de când Rusia a lansat o invazie la scară largă a vecinului său de la vest, Ucraina, în februarie, a estimat Garmazhapova.

Buriația, una dintre cele mai sărace regiuni ale Rusiei, are cel mai mare număr confirmat oficial de victime în invazie.

Datele open-source culese de instituția independentă de investigație iStories au verificat moartea a peste 200 de soldați buriați dintre cei aproape 4.500 de ruși uciși în Ucraina.

Guvernul rus nu și-a actualizat numărul oficial de morți în Ucraina din martie, când a raportat 1.351 de soldați uciși.

Rusia primește arme din partea Iranului, în timp ce denunță Occidentul pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei

Casa Albă transmite că o bună parte din armamentul Rusiei a fost epuizat de bombardamentul necruțător asupra estului Ucrainei.

Pentru a suplimenta pierderile, Iranul plănuiește să-i furnizeze Rusiei sute de drone capabile să utilizeze arme pentru a fi folosite în Ucraina, potrivit unui înalt oficial american.

Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională a Casei Albe, a transmis că informațiile primite de SUA susțin opiniile conform cărora bombardamentele puternice ale Rusiei în Ucraina, care au condus la consolidarea câștigurilor din estul țării, în ultimele săptămâni, „au un scump pentru capacitatea de armament a Moscovei”.

„Guvernul iranian se pregătește să furnizeze Rusiei până la câteva sute de UAV [vehicule aeriene fără pilot], inclusiv UAV-uri cu arme, într-un timp accelerat”, a spus Sullivan.

Sullivan a spus că nu este clar dacă Iranul a livrat încă vreo dronă Rusiei.

El a menționat că dronele Iranului au fost folosite de rebelii Houthi din Yemen pentru a ataca Arabia Saudită.

Dronele au jucat un rol crucial de ambele părți ale războiului din Ucraina, pentru orice operațiune, de la tragerea de rachete de la distanță, la aruncarea de bombe mici asupra țintelor, până la efectuarea de recunoașteri pentru forțele de artilerie și trupele terestre.

Forțele Ucrainei au avut un succes deosebit în utilizarea UAV-urilor de luptă armate Bayraktar fabricate în Turcia, iar SUA și alți aliați au furnizat Kievului multe tipuri de drone mai mici.

„Din perspectiva noastră, vom continua să ne facem partea pentru a ajuta la susținerea apărării eficiente a Ucrainei și pentru a-i ajuta pe ucraineni să arate că efortul Rusiei de a încerca să ștergă Ucraina de pe hartă nu poate avea succes”, a spus Sullivan.

Dezvăluirea lui Sullivan vine în ajunul călătoriei președintelui Joe Biden în Israel și Arabia Saudită, unde programul nuclear iranian și activitățile maligne din regiune vor fi un subiect cheie de discuție.

Decizia SUA de a dezvălui public că principalul rival regional al celor două țări a ajutat la rearmarea Rusiei vine în timp ce atât Israelul, cât și Arabia Saudită au rezistat să se alăture eforturilor globale de a pedepsi Rusia pentru invadarea Ucrainei din cauza intereselor lor interne.

Ofensiva acerbă a Rusiei în estul Ucrainei pare să continue, în ciuda rezistenței acerbe a Ucrainei, încurajată de livrările recente de artilerie furnizată de vest, armata ucraineană avertizând că trupele ruse intenționau probabil să lanseze unele dintre cele mai grele atacuri de până acum în regiunea Donețk. .

Premierul olandez, Mark Rutte, a declarat în timpul unei vizite la Kiev că țara sa va furniza Ucrainei mai multă artilerie cu rază lungă și un pachet de ajutor în valoare de 200 de milioane de euro.

Armele occidentale – în special artileria de precizie, cu rază lungă de acțiune – „schimbau deja cursul războiului”, a declarat luni secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel