150 de lei, taxă unică de recuperarea maşinilor în Bucureşti. Vezi aici de ce

hin
hin

Conform unui proiect de hotărâre al unui cosilier local din primăria Capitalei, şoferii vor putea plăti doar un tarif unic de 15o de lei pentru recuperarea maşinilor care au fost ridicate de către hingherii de maşini.

De asemenea, conform aceluiaşi proiect, pentru şoferii care blochează trotuarele se va percepe o taxă unică de 50 de lei. Astfel, proiectul prevede ca pentru ridicarea unui autoturism cu masa sub 2. 500 de kilograme se va 50 de lei, transportul va costa 50 de lei, iar pentru depozitarea maşinii se va percepe o taxă tot de 50 de lei pe zi.

Dacă proiectul va fi aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, atunci taxa de 150 de lei va deveni obligatorie pentru toate firmele de ridicat maşini care îşi desfăşoară activitatea în Capitală. Proiectul de hotărâre mai prevede că programul de desfăşurare a activităţii de blocare, ridicare, transport şi depozitare a autovehiculelor va fi de duminică de la ora 24 până sâmbătă la ora 24, scrie Gandul.

La solicitarea cetăţenilor, reprezentanţilor primăriei sau a Brigăzii de Poliţie Rutieră, "hingherii de maşini" pot lucra şi duminica, dar numai în cazul în care sunt solicitaţi să deblocheze căile de acces ale unor instituţii publice care-şi desfăşoară activitatea non stop. Recuperarea maşinilor ridicate sau deblocarea roţilor se vor face de luni până sâmbătă, între orele 8-20 şi duminica între orele 8-14. Maşinile vor fi eliberate doar proprietarului, în baza certificatului de înmatriculare în original.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel