16.000 de cazuri NERAPORTATE din cauza unei greșeli de Excel. Agenția de stat care își asumă

Utilizarea defectuoasă a programului Microsoft Excel a dus la mii de cazuri de coronavirus neraportate în bilanțul zilnic.

Conform BBC, este vorba despre Anglia, unde au dispărut 16.000 de teste pozitive. Până acum Public Health England (Sănătatea Publică din Anglia, n.r.) este vinovatul, nu un terț care a lucrat cu statul.

Ce a cauzat problema

Agenția de stat a centralizat înregistrările produse de firme comerciale care au fost plătite să analizeze probele oamenilor pentru a determina dacă sunt infectați sau nu cu virusul. Aceste companii au prezentat rezultatele sub forma listelor de text, cunoscute drept fișiere .CSV.

PHE are un proces automat care scoate aceste date în șabloane Microsoft Excel pentru a le încărca mai apoi într-un sistem central și pentru a le pune la dispoziția echipei NHS. Problema a venit când PHE a ales un format vechi pentru acest lucru: .XLS.

Un șablon era limitat la 1.400 cazuri 

Drept consecință, fiecare șablon avea un plafon de 65.000 de rânduri de informații, nu peste un milion, puterea adevărată a Excel. Și, în cazul în care fiecare rezultat de test ocupa câteva rânduri, fiecare șablon era limitat la aproximativ 1.400 cazuri. Dacă existau pozitivi mai mult decât atât, aceștia erau lăsați pe dinafară. Formatul .XLS al Excel datează din 1987.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel