În loc să continuăm diminuarea capacităţii naturale a organismului de a se opune multor boli, putem folosi ca antibiotice produse naturale şi ierburi. Mai jos găsiţi cele mai populare produse naturale, care au proprietăţi antibiotice.
Astragalus
Astragalus este un produs tonifiant pentru organism. Proprietăţile sale benefice sunt cunoscute de mii de ani, este utilizat în medicina chineză pentru a întări sistemul imunitar şi a combate stresul fizic, mental şi emoţional. Cercetările moderne au demonstrat că poate fi eficient în tratamentul răcelilor, în protejarea ficatului şi, de asemenea, ţine la distanţă viruşii.
Ceapa
Ceapa are proprietăţi antibacteriene, antiseptice şi, în general, întăreşte sănătatea. Strămoşii noştri credeau că dacă omul va suge ceapă crudă se va vindeca, deoarece poate absorbi boala direct din organism. În scopul protejării casei de bacterii nedorite şi microbi, puteţi ţine ceapă tocată pe o farfurie.
Varza
Varza are proprietăţi antimicrobiene, poate distruge toate tipurile de bacterii malefice. Interesant este faptul că proprietăţile benefice ale verzei cresc în timpul fermentaţiei sale.
Mierea
Oamenii de ştiinţă au descoperit că mierea conţine un ingredient secret numit defensin - 1, care este o proteină adăugată de albine în miere la producerea sa. Mierea este un antibiotic natural, care distruge bacteriile nocive şi protejează organismul împotriva bolilor.
Scorţişoara
În medicina populară scorţişoara se folosea ca un antibiotic natural, de secole. Oamenii de ştiinţă au descoperit că scorţişoara nu este doar un antibiotic natural, dar şi un antioxidant; ea stimulează sistemul imunitar.
Salvia
Salvia este o soluţie naturală pentru bolile tractului respirator superior, ajută la boli de stomac, reduce febra, este eficientă contra răcelii şi gripei.
Cimbru
Frunzele şi uleiul de cimbru sunt antibiotice naturale foarte eficiente. Timolul, conţinut în uleiul de cimbru, are proprietăţi antimicrobiene, antifungice şi antiprotozoare.
Rozmarinul - se întrebuinţează pentru vindecarea bolilor tractului gastrointestinal şi a sistemului nervos.
Mărarul - este un concentrat natural de antibiotic vegetal. Datorită acţiunii sale bactericide, mărarul suprimă microflora patogenă şi îmbunătăţeşte metabolismul.
Coriandru - un antibiotic natural. Uşurează durerile, spasmele, crampele şi greaţa, stimulează digestia.
Busuiocul - datorită proprietăţilor sale antibacteriene şi dezinfectante, protejează împotriva multor infecţii.
Echinacea - are o influenţă antibacteriană, antivirală, antiinflamatoare asupra organismului.
Cucurma - antibiotic natural, "un leac pentru toate bolile". Are proprietăţi stimulatoare şi anestezice.
Citește și: Alimente care vindecă gâtul iritat
Usturoiul - antibiotic universal, folosit în Rusia de veacuri ca un remediu antibacterian, antiviral şi antifungic.
Ghimbirul - antibiotic natural şi antiseptic. Întăreşte sistemul imunitar.
Uleiul de oregano - antibiotic puternic. Distruge microbii şi paraziţii.
Frunzele de măslin - unul dintre cele mai puternice şi mai vechi antibiotice naturale.
Extractul de seminţe de grapefruit - are o activitate antibacteriană şi antivirală foarte puternică, dar spre deosebire de antibioticele obişnuite, care acţionează selectiv asupra bacteriilor, extractul are un efect devastator asupra bolilor cauzate de bacterii, germeni, paraziţi, fungi şi viruşi.
Uleiul de muştar- are proprietăţi antibacteriene şi antihelmintice.