2,9 milioane de dolari pentru un dulap de vestiar folosit de Kobe Bryant / FOTO în articol

image via Peakpx
image via Peakpx

Dulapul din vestiarul LA Lakers care a aparținut lui Kobe Bryant a obținut de două ori mai mulți bani decât estimarea Sotheby's.

Dulapul personal al fostului baschetbalist NBA Kobe Bryant, pe care acesta îl folosea în vestiarul echipei Los Angeles Lakers înainte de tragica sa moarte din 2020, a fost vândut vineri la licitație pentru 2,9 milioane de dolari de către casa Sotheby's, transmite Agerpres. Licitația a durat zece zile și a fost ținută în mediul online. La finalul acesteia, prețul a crescut de la 750.000 de dolari la 2,9 milioane, deși inițial valoarea sa fusese estimată între 1 și 1,5 milioane de către Sotheby's.

"Această sumă arată nu numai moștenirea de durată a lui Kobe, ci și natura excepțională a acestui articol sportiv", a declarat Brahm Wachter, reprezentant al Sotheby's, într-un comunicat de presă.

CITEȘTE ȘI: Cei mai buni jucători din istoria NBA.

Cum arată dulapul de vestiar

2. image via ... (screenshot-2024-08-03-142704_41415700.jpg)

Această piesă de mobilier din lemn, pe care apare o mică placă cu inscripția "Bryant" cu majuscule, a fost martoră la momente emblematice ale carierei jucătorului, precum recordul său de 81 de puncte într-un meci din 2006 sau sărbătorirea titlului NBA din 2010, când în vestiar a fost vărsată foarte multă șampanie.

După moartea sa la vârsta de 41 de ani într-un accident de elicopter în California, în ianuarie 2020, moștenirea sportivă a lui Bryant a atins noi vârfuri pe piața licitațiilor, unul dintre tricourile sale de la Los Angeles Lakers ajungând la 5,8 milioane de dolari în 2023. Totuși, cel mai scump tricou al unei vedete vândut la licitație este cel al lui Diego Armando Maradona, achiziționat contra sumei de 9,3 milioane de dolari.

Cine a fost Kobe Bryant

Kobe Bryant a fost un baschetbalist american de renume mondial, cunoscut pentru cariera sa excepțională la Los Angeles Lakers în NBA. Născut pe 23 august 1978 în Philadelphia, Pennsylvania, Bryant a fost fiul fostului jucător NBA, Joe "Jellybean" Bryant. De la o vârstă fragedă, a demonstrat un talent remarcabil pentru baschet, devenind unul dintre cei mai buni jucători de liceu din țară la Lower Merion High School.

În 1996, Kobe Bryant a intrat direct în NBA după liceu, fiind ales de Charlotte Hornets și ulterior transferat la Los Angeles Lakers. Aici, Bryant a devenit rapid o figură centrală în echipă, cunoscut pentru abilitățile sale ofensive și pentru etica sa de muncă deosebită. Alături de Shaquille O'Neal, a condus Lakers la trei campionate consecutive în 2000, 2001 și 2002. După plecarea lui O'Neal, Bryant a continuat să exceleze, câștigând încă două titluri în 2009 și 2010.

Bryant a fost de 18 ori All-Star, de 15 ori în All-NBA Team și de 12 ori în All-Defensive Team. A fost, de asemenea, de două ori MVP al NBA Finals și a câștigat premiul MVP al sezonului regulat în 2008. Recunoscut pentru versatilitatea și competitivitatea sa feroce, Bryant a fost considerat unul dintre cei mai mari jucători de baschet din toate timpurile.

Pe lângă cariera sa sportivă, Kobe a fost și un antreprenor și filantrop activ. În 2018, a câștigat un premiu Oscar pentru scurtmetrajul de animație "Dear Basketball", consolidându-și astfel moștenirea ca un adevărat icon cultural.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel