Ce poate aduce nou anul care tocmai a început? Mari proiecte naționale nu avem, deci nici nu au cum să vină mari realizari. Obiectivul "Dragnea în pușcărie" a fost bifat, ce ar putea să mai mobilizeze nația?
Pensiile speciale se vor tăia de joi, până mai apoi, când se discută speța în prima instanță întâlnită în cale. Nimic nou, am mai văzut filmul de două-trei ori. Și nici nu e comedie, ca Singur acasă.
Zecimalele din PIB care fac deliciul bancherilor și al jucătorilor la bursă nu se vor reflecta nici în prețul unui capuccino din centrul istoric, nici în piața din Calafat.
Dacă avem noroc, pomenile pentru multinaționale vor rămâne ascunse în deficit, cu complicitatea popularilor din Comisie. Dacă nu avem și apare vreo criză, care ar fi nouatea? Exista internet și în 2010, căutați pe Google să vedeți cum a fost, dacă sunteți mai recenți.
Ce n-am mai avut până acum, au fost alegerile anticipate. Interes există, din toate motivele arătate mai sus.
Scenariul care părea o utopie în urmă cu trei-patru luni începe să prindă contur. Chiar președintele Klaus Iohannis a spus la o întâlnire cu jurnaliștii că ideea unor alegeri anticipate are 50% șanse de a fi realizată în 2020. Nu a spus da, nu a spus nu, a spus poate.
De cine depind cele 50 de procente? De sondaje, pe de o parte. Dacă PNL constată că stă bine în sondaje, după victoria președintelui, dacă USR-PLUS înțelege că o ia în jos și riscă să ajungă la o singură cifră, până în toamnă. Și de Orban, însuși, de celalaltă: dacă PMP mai primește un minister, dacă Ponta mai pierde doi parlamentari etc. La moțiune și învestire Orban s-a descurcat, a negociat bine, fiindcă și-a dorit să fie premier. Își va dori la fel de mult să rămână?
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu