21 de cazuri confirmate cu virusul West Nile în România

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

21 de persoane au fost confirmate cu infecția cu virusul West Nile în România. De la începutul perioadei de supraveghere au fost înregistrate cel puțin trei decese.

Un număr de 21 cazuri au fost confirmate cu infecţie cu virusul West Nile de la începutul perioadei de supraveghere a acestei afecţiuni (6 iunie) până pe 24 august, a informat, joi, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit INSP, au fost înregistrate trei decese în urma infecţiei cu virusul West Nile - în judeţele Satu Mare, Ilfov şi Prahova şi încă unul ”probabil” în Dolj.

În funcţie de unitatea teritorială de expunere, cazurile de infecţie cu virus West Nile au avut următoarea distribuţie: municipiul Bucureşti (5) şi judeţele: Dolj (2), Galaţi (3), Ilfov (3), Iaşi (2), Olt (2), Prahova (1), Sibiu (1), Satu Mare (1), şi Tulcea (1). Un caz de infecţie cu virus West Nile a avut dublă expunere, atât în Bucureşti, cât şi în judeţul Tulcea, scrie Agerpres.

Simptomele infecției cu virusul West Nile

Marea majoritate a oamenilor infectați cu virusul West Nile nu au simptome de boală. O parte dintre persoanele infectate fac o boală de gravitate medie cu febră, dureri de cap, dureri musculare, uneori erupții pe piele și edeme ale unor glande (nu se cunosc efecte pe termen lung în urma acestor îmbolnăviri).

O mică parte dintre persoanele infectate fac forme neurologice severe de boală : meningite, meningoencefalite, encefalite, transmite DSP Iași.

Recomandările INSP 

Specialiştii INSP recomandă populaţiei următoarele:

- să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi;

- să utilizeze substanţe chimice repelente pentru ţânţari;

- să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (prin plase de protecţie la ferestre);

-  să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei;

-  să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.

Citește și: Creștere a cazurilor de meningită virală în rândul copiilor. La ce trebuie să fiți atenți în cazul bebelușilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel