21 de companii aeriene din Rusia, interzise în UE

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ahmed Muntasir)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ahmed Muntasir)

21 de companii aeriene rusești au fost interzise în Uniunea Europeană (UE).

Comisia Europeană a adăugat 21 de companii aeriene rusești pe lista transportatorilor cărora li s-a interzis să opereze în blocul celor 27 de țări, deoarece nu respectă standardele internaționale de siguranță, a anunțat luni organul executiv al UE, conform Reuters.

"Agenția federală rusă pentru transport aerian a permis companiilor aeriene rusești să opereze sute de aeronave deținute de străini fără un certificat de navigabilitate valabil", a declarat comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, scrie Mediafax.

"Companiile aeriene în cauză au făcut acest lucru cu bună știință, încălcând standardele internaționale de siguranță. Acest lucru ... reprezintă o amenințare imediată la adresa siguranței", a spus ea.

Adina Vălean a precizat că decizia de a interzice companiile aeriene certificate în Rusia, printre care se numără și Aeroflot, nu este o altă sancțiune împotriva Moscovei pentru invazia sa în Ucraina, ci o măsură luată doar pe baza unor motive tehnice și de siguranță.

Comisia a precizat că, după adăugarea celor 21 de companii aeriene rusești, lista neagră a UE a transportatorilor cărora li s-a interzis accesul pe cerul UE conține acum 117 companii.

Securitatea energetică şi măsurile mai dure împotriva Rusiei, pe lista discuţiilor lui Florin Cîţu cu Kevin McCarthy

"O plăcere să mă reîntâlnesc cu congresmanul Kevin McCarthy, liderul minorității republicane din Camera Reprezentanților din SUA, și cu delegația din Congresul SUA. Securitatea energetică a României, măsurile mai dure împotriva Rusiei, consolidarea flancului estic al NATO și impactul războiului din Ucraina asupra economiei Românei au fost principalele subiecte de discuție.

Sancțiunile curente împotriva Rusiei funcționează, dar sunt necesare măsuri mai dure și oprirea comerțului cu Rusia. România este apreciată pentru faptul că a fost prima țară care, anul trecut, în mandatul meu, a interzis companiilor din China să participe la licitații publice în domeniile infrastructură și telecomunicații 5G. Membrii delegației au mulțumit României pentru modul în care gestionează criza refugiaților din Ucraina. Vom continua să extindem și să creștem relațiile bilaterale cu Congresul SUA", a scris Florin Cîţu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel