23 de migranți din Pakistan, Sri Lanka, Etiopia şi Bangladesh au încercat să iasă din țară, ascunși printre plăcile de OSB

FOTO, arhiva: Politia de frontiera
FOTO, arhiva: Politia de frontiera

23 de persoane din Pakistan, Sri Lanka, Etiopia şi Bangladesh au fost descoperite în trei TIR-uri înainte să iasă din țară. Șoferii, un român și doi bulgari, sunt cercetați penal.

23 de migranți au fost depistați de polițiștii de frontieră arădeni, ascunși în trei TIR-uri, înainte să iasă din țară. Migranții erau din Pakistan, Sri Lanka, Etiopia și Bangladesh. În cauză, cei trei șoferi, un român și doi bulgari, sunt cercetați penal, scrie Agerpres, citând Poliția de Frontieră Arad.

În timp ce în Vama Nădlac II era verificat unul dintre automarfare, condus de un român în vârstă de 46 de ani, au fost găsiți în compartimentul de marfă 18 străini. Șoferul transporta plăci OSB pe ruta România - Italia.

”Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Pakistan și Bangladesh, cu vârste cuprinse între 21 și 45 de ani”, a informat Poliția de Frontieră Arad.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, au fost descoperiți cinci migranți în două TIR-uri înmatriculate în Bulgaria și conduse de șoferi bulgari.

Aceștia transportau profile metalice în Germania și Luxemburg. Călătorii clandestini sunt din Sri Lanka, Etiopia şi Pakistan, având vârste cuprinse între 21 și 43 de ani.

Cei trei șoferi sunt cercetați pentru trafic de migranți, iar străinii ascunși în automarfare sunt cercetați pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Controale la granițele din Spațiul Schengen

În contextul conflictului din Orientul Mijlociu, fapt ce poate conduce la o creștere a migrației ilegale, țările din Spațiul Schengen au ridicat acordul Schengen și efectuează controale vamale.

De altfel, președintele Klaus Iohannis a afirmat că Spațiul Schengen nu mai funcționează.

”Nu mai funcţionează şi aproape că nu mai există Spaţiul Schengen, fiindcă din cauza migraţiei, care este destul de importantă, foarte multe state şi-au închis graniţele.

Chiar în zona noastră, în Estul Uniunii, ştiţi foarte bine că au apărut succesiv mai multe închideri de graniţe. Cineva ar putea să constate că noi vrem să intrăm într-un acord care nu mai funcţionează. Este o întrebare pe care trebuie să ne-o punem şi discuţia pe Schengen este mai veche”, a declarat Klaus Iohannis, joi, la Bruxelles.

Citește și: 19 migranți din Bangladesh au încercat să iasă din țară într-o cutie de lemn

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel