25 de persoane au fost ucise după ce Ucraina a bombardat Donetsk - Reuters

Foto cu rol ilustrativ: Pxhere
Foto cu rol ilustrativ: Pxhere

Rusia a condamnat atacul drept „barbar”, după ce alte 20 de persoane sunt rănite în urma atacului.

Douăzeci și cinci de persoane au fost ucise și 20 au fost rănite când forțele ucrainene au bombardat orașul controlat de Rusia, Donetsk, în estul Ucrainei, a declarat Denis Pushilin, șeful numit de Rusia al regiunii Donetsk, duminică.

Vezi și: Ucraina a lovit multiple puncte de maximă importanță pentru Rusia. Fabrici-cheie lovite de rachete și drone

Potrivit lui Alexei Kulemzin, primarul instalat de Rusia, forțele ucrainene au bombardat o zonă aglomerată cu magazine și un târg. Pushilin a declarat că orașul a fost bombardat de artileria ucraineană. Nu a existat imediat un comentariu ucrainean.

Fotografii și imagini video Reuters realizate la fața locului arată oameni care plâng, unii dintre ei spunând că și-au pierdut rudele, și cadavre întinse pe zăpadă însângerată, în apropiere de unul dintre piețele orașului.

Pushilin a spus că serviciile de urgență lucrează la fața locului și că specialiștii în medicină legală încearcă să colecteze fragmente ale armelor folosite în atac.

La Moscova, Ministerul de Externe al Rusiei a emis o declarație numind atacul "un act barbar de terorism" comis de Ucraina, afirmând că a fost efectuat "cu utilizarea armelor furnizate de Vest".

"Partea rusă condamnă categoric acest atac trădător împotriva populației civile", a declarat ministerul.

Rusia, care a lansat o invazie cu forțe complete în Ucraina acum aproape doi ani, a exprimat indignare în trecut atunci când atacurile ucrainene au ucis civili în Donetsk și în alte zone. Cu toate acestea, campania Rusiei de lovituri aeriene și bombardamente puternice a ucis mii de civili ucraineni.

Donetsk este una dintre cele patru regiuni din estul și sudul Ucrainei pe care Rusia susține că le-a anexat la sfârșitul anului 2022, într-o mișcare condamnată ca ilegală de majoritatea țărilor la Adunarea Generală a ONU. Rusia nu controlează pe deplin niciuna dintre cele patru regiuni.

Tot duminică, Ministerul Apărării al Rusiei a declarat că forțele ruse au preluat controlul asupra satului Krokhmalne din regiunea Kharkiv din nord-estul Ucrainei. Un purtător de cuvânt al armatei ucrainene a confirmat că forțele din Kyiv s-au retras din zonă, dar a spus că teritoriul pierdut era mic și fără consecințe semnificative pentru situația militară generală.

Vezi și: Incendiu la terminalul Novatek din Rusiei după un presupus atac cu dronă al Ucrainei - Reuters

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel