250 de milioane de doze. UE a încheiat un nou acord privind achiziţia de vaccinuri dezvoltate de HIPRA

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Un nou acord de achiziție a fost semnat marți de către Comisia Europeană. Este vorba de acordul CE cu producătorul farmaceutic spaniol HIPRA privind furnizarea de vaccinuri anti-COVID-19 bazate pe proteine recombinate, care vor deveni disponibile în UE dacă vor fi autorizate de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

Autoritatea pentru pregătire și răspuns în caz de urgență sanitară (HERA) din cadrul Comisiei Europene a semnat cu societatea HIPRA HUMAN HEALTH un contract-cadru de achiziție comună pentru furnizarea de vaccinuri anti-COVID-19 pe bază de proteine virale, informează, marți, Comisia Europeană. 

La această achiziție comună participă 14 state membre și țări, care vor putea achiziționa astfel până la 250 de milioane de doze. Deoarece numărul de cazuri este din nou în creștere în Europa, acest acord va pune rapid vaccinul HIPRA la dispoziția țărilor participante, de îndată ce acesta va primi o evaluare pozitivă din partea Agenției Europene pentru Medicamente.

”Trebuie să asigurăm un nivel maxim de pregătire pentru lunile de toamnă și de iarnă”

”În contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 în Europa, trebuie să asigurăm un nivel maxim de pregătire pentru lunile de toamnă și de iarnă. Vaccinul HIPRA reprezintă o nouă opțiune, care vine în completarea vastului nostru portofoliu de vaccinuri destinat statelor membre și cetățenilor. O creștere a ratei de vaccinare și de rapel este esențială în lunile următoare. Nu precupețim niciun efort pentru a ne asigura că există vaccinuri disponibile pentru toată lumea. Așa arată Uniunea noastră europeană a sănătății în acțiune – pregătită pentru viitor și gata să intervină”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară.

Contractul de achiziție publică cu HIPRA completează vastul portofoliu de vaccinuri creat deja prin intermediul Strategiei UE privind vaccinurile, inclusiv prin contractele deja semnate cu AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, Moderna, Novavax și Valneva.

În cadrul Strategiei UE privind vaccinurile s-au asigurat deja aproximativ 4,2 miliarde de doze. Grație acestui portofoliu diversificat de vaccinuri, Europa va rămâne în continuare bine pregătită pentru vaccinarea anti-COVID-19, cu vaccinuri care s-au dovedit a fi sigure și eficace.  Țările participante pot decide, de asemenea, să doneze vaccinuri unor țări cu venituri medii și inferioare sau să le redirecționeze către alte țări europene.

Vaccinul bivalent pe bază de proteine recombinate de la HIPRA, care se află în prezent în procesul de evaluare continuă de către Agenția Europeană pentru Medicamente, este dezvoltat ca doză de rapel pentru persoanele deja imunizate, cu vârsta de cel puțin 16 ani.

Vaccinul HIPRA se păstrează la o temperatură de refrigerare cuprinsă între 2 și 8 °C, ceea ce facilitează depozitarea și distribuția acestuia în Europa și în întreaga lume.

Rafila: Peste 5000 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore

"5202 cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore. Menţinem acelaşi procent de 20% de persoane care se reinfectează într-un interval de timp mai mare de 90 de zile. În ceea ce priveşte gradul de ocupare al secţiilor de spital - paturilor alocate infecţiilor cu noul coronavirus - am ajuns la un procent de 17,18%, iar la terapie intensivă sunt internate 263 de persoane, reprezentând un procent de 14,69%. Creşterea este mai rapidă la numărul de persoane internate, puţin mai lentă la cazurile internate în secţiile de terapie intensivă, ceea ce indică mai degrabă o severitate mai redusă a tulpinilor circulante", a afirmat Rafila, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, în secţii sunt internaţi 4.158 de pacienţi, 633 dintre aceştia fiind copii. La terapie intensivă sunt internaţi 263 de pacienţi, cinci dintre aceştia copii. "4.158 de pacienţi internaţi dintr-un total de 23.948 de paturi. 633 dintre aceşti pacienţi sunt copii. În secţiile de terapie intensivă 263 de persoane. (...) Din 263 - cinci sunt copii. Nu sunt creşteri foarte mari faţă de situaţia de săptămâna trecută la terapie intensivă. Avem însă o creştere importantă a numărului total de cazuri într-o săptămână - 57.138 dar această creştere a încetinit substanţial. (...) În această săptămână avem o creştere de la cele aproape 45.000 la 57.000 de cazuri. Deci este o creştere de circa 23% faţă de 80% cât a fost în săptămâna anterioară", a susţinut ministrul... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel