26 de unităţi alimentare de pe Litoral, amendate cu 260.000 de lei

Un număr de 26 de unităţi alimentare de pe Litoral au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 260.000 de lei, pe parcursul săptămâni trecute, de către medicii veterinari ai Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), informează instituţia într-un comunicat remis luni.

Medicii veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 organizat de ANSVSA au verificat, în perioada 15 iulie - 21 iulie, un număr de 269 de unităţi amplasate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Controalele au vizat 104 restaurante, 6 pizzerii, 3 cantine, 30 de unităţi tip fast - food, 5 braserii, 16 unităţi de tip bufet, 2 unităţi tip bistro, un catering, 26 de baruri, 2 cafe baruri, 3 snack baruri, un supermarket, 48 de magazine alimentare, 14 laboratoare de cofetărie/patiserie, 4 cofetării/patiserii, o rulotă, o unitate produse congelate, un depozit alimentar şi o carmangerie, menţionează ANSVSA.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi referitoare la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare, condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 26 de unităţi, respectiv 9 restaurante, o unitate tip fast - food, 2 unităţi tip bufet, 6 magazine alimentare, 4 baruri, un laborator cofetărie/patiserie, o braserie, o cofetărie şi un snack bar au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 260.000 de lei.

În această serie de controale au fost confiscate şi retrase de la vânzare 5 kilograme de carne de porc şi 10 kilograme de produse de patiserie congelată improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival - 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul call-center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel