Mihai Răzvan Ungureanu, în cele 57 de zile de locatar la Palatul Victoria a cheltuit circa 10 miliarde de lei pe extravaganțele personale. Din lunga listă a protocolului nu a lipsit nici cea mai scumpă carne de vită din lume, cea de Kobe, a cărui kilogram a costat nu mai puțin de 35 de milioane de lei. Totuși, MRU a luat o mare țeapă, din cauză că aceasta carne nu este comercializată în România de producătorul japonez.
Răzvan Dumitrescu a dezvăluit la emisiunea "Subiectiv" de la Antena 3 că fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu, a luat o țeapă de proporții în momentul în care a comandat Vita de Kobe, din cauza faptului că această carne nu este comercializată decât într-un singur loc și doar în anumite condiții. În aceste condiții, nu este de mirare că fostul premier nu a beneficiat decât de o friptură tipic românească, dar plătită piperat de contribuabilul român într-o perioadă în care guvernul invoca austeritatea.
"Daca ti-ai permis vreodata sa comanzi la un restaurant in țară sau în străinătate o friptură de vită Kobe, gândindu-te că mănânci cea mai scumpă carne din lume, s-ar putea să fi plătit un preț piperat pentru o friptură obișnuită. Mai exact, din carne de vita de buna calitate, dar nu din cea crescută în prefectura Hyogo (a cărei capitală este Kobe). Cel puțin asta ne spun editorii Forbes, care susțin că o vita Kobe autentică se poate gusta doar în țara ei natală – Japonia".
Motivul este faptul ca aceasta carne de vita Kobe nu se exporta decat intr-o singura tara, tot in Asia. Potrivit Kobe Beef Marketing & Distribution Promotion Association, Macao este singura țară în care mai ajunge această carne și asta numai din februarie 2012. Deci, tot ce ai gustat până atunci în alte țări, cu exceptia Japoniei, este un fals.
Carnea Kobe autentică este produsă sub reguli stricte prevăzute de lege. Pentru a intra în categoria supremă a celor mai bune cărnuri, vitele crescute la Kobe sunt din rasa Tajima Wagyu. Animalul trebuie să se fi născut și crescut în prefectura Hyogo, hrănit cu iarba și apa de pe acest teritoriu toată viața sa. În plus, tăierea și tranșarea animalului se face numai în abatoarele din această reguiune și pentru a primi certificate de autenticitate trebuie să treacă de câteva teste riguroase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu