Care a fost miza întâlnirii dintre Băsescu, Ponta, Antonescu și Zgonea

basesci ponta
basesci ponta

Traian Băsescu a avut, marţi seară, în jurul orei 20, o întrevedere cu preşedinţii celor două Camere şi cu primul-ministru, discuţiile având ca subiect posibilitatea devansării alegerilor prezidenţiale, dar şi raportul MCV pe care urmează să-l dea publicităţii Comisia Europeană.

Întrevederea ar fi fost solicitată chiar de către Traian Băsescu, discuţiile având loc la Palatul Parlamentului, în biroul lui Crin Antonescu. Chestiunea abordată s-a referit la  devansarea alegerilor prezidenţiale programate pentru 2014 astfel încât acestea să se desfăşoare simultan cu alegerile europarlamentare, în mai sau iuni 2014. Preşedintele a evitat să dea un răspuns tranşant, spunând că va examina problema, scrie rtv.net.

 Un alt subiect a fost revizuirea Constituţiei, prim-ministrul Victor Ponta spunând că un referendum privind noua lege fundamentală ar putea avea loc în toamana acestui an. În schimb, preşedintele Băsescu a propus ca plebiscitul să aibă loc odată cu europarlamentarele, caz în care ar trebui să se renunţe la devansarea prezidenţialelor.

 De asemenea, a fost abordată problema raportului pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare al Comisiei Europene şi chestiunile adiacente acestuia: noile coduri din justiţie, problemele de funcţionare a sistemului judiciar. Ultimul subiect discutat ar fi fost ameninţărila la adresa securităţii naţionale, în contextul recentului atac terorist din Algeria.

 Față de această întâlnire, analistul Bogdan Chirieac a declarat că: Domnul Băsescu începe să fie îngrijorat  că ar putea pierde controlul asupra Justiției, deoarece mișcarea tectonică din rândul magistraților nu a putut fi prevăzută de către nimeni. Mica înscenare de la CSM din 4 ianuarie, să îl pui pe Ionescu, să îl schimbi cu Popescu și alte lucruri de genul acesta ar fi trebuit să treacă neobservată, să fie luată de bună. Așa ceva nu s-a întâmplant  în Europa civilizată și nicăieri în lume, în care judecătorii îi revocă pe cei pe care i-au trimis în acel Consiliu, este fără precedent. Doamna Pivniceru, care se dovedește că este ministru al Justiției, va propune alți doi procurori. Poate mai buni comunicatori decât ceilalți doi care ar fi putut fi foarte buni profesioniști, dar au probleme de comunicare. Va fi greu pentru domnul Băsescu să-i respingă și pe aceia" a afirmat Bogdan Ghirieac.

Despre raportul MCV, care ar trebui prezentat în următoarele zile, Bogdan Chirieac a declarat că acesta trebuie să consemneze că Justiția nu funcționează în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel