România, chemată la Bruxelles pentru superimunitatea parlamentarilor

plen
plen

Bruxellesul a chemat la ordine România pentru statutul deputaților și senatorilor adoptat recent în Parlament. De asemenea, Comisia Europeană a mai cerut și o lista cu posibili parlamentari incompatibili.

Comisia Europeană a fost sesizată depre statutul parlamentarilor, care și-au extins anumite privilegii. Bruxellexul a cerut și o eventuală listă cu acei parlamentari care ar putea intra în incompatibilitate.

Președintele Camerei Deputaților va merge săptămâna viitoare la Bruxelles pentru a da explicațiile cerute  de CE.

Zgonea a fost întrebat despre intenţia anunţată de secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, de a fi analizată modificarea Statutului parlamentarilor în ceea ce priveşte imunitatea aleşilor.

"Am vorbit cu domnia sa, i-am explicat care este situaţia, agenţia Reuters a deformat adevărul. Eu am transmis şi editorului-şef de la agenţia Reuters punctul nostru de vedere, al Parlamentului României, şi am programat o întâlnire cu secretarul general pentru săptămâna viitoare la Bruxelles. I-am explicat mot-a-mot că nu se poate într-o lege organică dintr-un stat democratic european să poţi să extinzi imunitatea scrisă în Constituţie, chestiune pe care şi domnia sa o ştie, şi i-am spus că tot ceea ce scrie în textul Statutului deputatului şi senatorului înseamnă închiderea unor recomandări negative în MCV şi păstrarea recomandărilor de la Comisia de la Veneţia", a declarat Zgonea.

 Față de cele relatate, analistul Bogdan Chirieac, a declarat că se vede că "doamna  Monica Macovei și-a făcut treaba la rândul său, să apere democrația". Dspre superimunitatea parlamentarilor Chirieac a declarat că nu este vorba despre o superimunitate, pentru că nu se întâmplă ceva deosebit față de celelalte state europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel