29 de cupluri au decis să moară împreună prin eutanasie

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Numărul persoanelor care mor în Olanda cu ajutorul eutanasiei a crescut cu aproape 14% anul trecut, la 8.720, potrivit noilor cifre ale comitetelor regionale de monitorizare.

 

Optarea pentru ”moarte dulce” este o alegere pe care tot mai mulți olandezi decid să o facă. Numărul persoanelor din Olanda care au recurs la eutanasie a crescut cu aproape 14% în 2022.

Anul trecut au fost și 29 de cupluri care au decis să moară împreună. În 2022, numărul deceselor prin eutanasie a fost de 8.720, mai mult de 5% din totalul mortalității naționale, ceea ce înseamnă 1 deces din 20. În 115 cazuri, persoane cu boli psihiatrice grave au fost ajutate să moară.

Cele mai multe cereri de eutanasie sunt efectuate asupra persoanelor care suferă de cancer, dar anul trecut au fost ajutați să moară 288 de bolnavi de demență, o creștere cu 34% față de 2021.

”Devenim din ce în ce mai individualişti şi din ce în ce mai stăpâni pe propriile noastre vieţi”, a declarat Jeroen Recourt, preşedintele Comitetetului Regionale de Revizuire a Eutanasiei . ”De asemenea, suntem mai puțin conservatori când vine vorba de aceste tipuri de subiecte”, a mai adăugat acesta.

După cum relatează Dutch News, în cazul cuplurilor care sunt ucise în comun prin eutanasie, ambii parteneri sau soți caută medici diferiți înainte de efectuarea procedurii medicale, de obicei o injecție letală. Vizita dublă servește pentru a se asigura că ambii parteneri au un nivel de suferință ridicat.

Eutanasia văzută ca o soluție la problemele sociale

Profesorul Kevin Yuill, directorul general al Umaniştilor împotriva sinuciderii asistate şi eutanasiei, a declarat că noile cifre sunt alarmante. "Eutanasia este văzută din ce în ce mai mult ca o soluție la probleme sociale, mai degrabă decât medicale. Este greu de concluzionat altfel când 29 de cupluri au fost eutanasiate împreună", a spus el menționând că "este foarte puțin probabil ca starea și condițiile lor medicale să coincidă atât de perfect".

Pentru a se califica pentru eutanasie în Țările de Jos, pacientul trebuie să se confrunte cu suferințe insuportabile, fără perspective de îmbunătățire. În procesul de evaluare trebuie să fie implicați doi medici care să constate că cei care solicită eutanasia îndeplinesc criteriile pentru a fi eligibili.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel