29 de pacienţi au fost operaţi în decurs de câteva ore în timpul nopţii la Spitalul Floreasca, în urma exploziilor de la Crevedia

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Un număr de 29 de pacienţi, răniţi în urma exploziilor de la Crevedia, au fost operaţi la Spitalul Floreasca în cursul nopţii, au anunţat reprezentanţii unităţii medicale, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Managerul Spitalului Floreasca, Ionuţ Negoi, a precizat că personalul unităţii medicale a fost alertat de la ora 19,30, după prima explozie, în vederea primirii pacienţilor. În urma celei de-a doua explozii şi a declanşării planului alb, au fost mobilizaţi profesionişti de la toate secţiile chirugicale şi medicale.

'Pe parcursul orelor următoare, în spitalul nostru au fost adresaţi 30 de pacienţi, dintre care doi nu au rămas internaţi şi 28 au fost admişi în spital. Dintre aceştia, cinci au fost intubaţi oro-traheal şi ventilaţi mecanic, iar apoi toţi au fost triaţi; acordate îngrijirile medicale de urgenţă, salvatoare de viaţă şi echipele chirurgicale au mobilizat blocul de urgenţă plus trei blocuri adiţionale pentru chirurgie electivă.

Patru blocuri operatorii, cu un număr de peste 15 săli de operaţie au fost mobilizate. Au fost toaletate plăgile în urgenţă, pentru toţi pacienţii, pentru ca în cursul zilei de astăzi, 17 pacienţi să fie retoaletaţi la nivelul blocurilor operatorii. Doi pacienţi au fost transportaţi la Bruxelles şi 26 de pacienţi au fost îngrijiţi în orele următoare. Dintre aceştia trei sunt critici, făcându-se solicitarea pentru transport pentru încă şase pacienţi, capacitatea spitalului fiind atinsă', a spus acesta.

Totodată, 14 pacienţi arşi vor fi evaluaţi luni dimineaţă, în ideea unor redistribuiri la nivelul altor spitale. Ionuţ Negoi a evidenţiat dificultăţile pe care le implică tratarea pacienţilor arşi pe termen scurt, dar şi lung.

'Arşii sunt nişte pacienţi traumatizaţi, cu un impact profund, atât emoţional, pe termen scurt, cât şi pe termen lung, pentru că realmente recuperarea lor este dificilă şi cu multe încercări, atât pentru sistemul sanitar, cât mai ales pentru ei. (...) Cu toţii ne amintim ce a fost în 2016 şi prin ce emoţii am trecut cu toţii. Colegii sunt medici primari şi erau şi la acel moment în spital', a precizat Ionuţ Negoi. 

Citește și - Explozii Crevedia. Procurorul General Alex Florenţa: Sub cisternă a apărut o sursă de foc

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Alex Florenţa, a susţinut o conferinţă de presă duminică, în legătură cu dosarul penal având ca obiect exploziile care au avut loc în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. 

Procurorii Parchetului General urmează să stabilească în cazul Crevedia ce activităţi au fost derulate de societatea care avea staţia de GPL şi cum au fost efectuate controalele după închiderea punctului de lucru în 2020, a anunţat, duminică, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Alex Florenţa.

Potrivit procurorului general, societatea are 25 de puncte de lucru în toată ţara, unul dintre ele fiind în Crevedia, unde era şi un sediu de birouri, dar care şi-a pierdut autorizaţia ISU în 2020 şi s-a solicitat închiderea acestuia. Sâmbătă, la firma din Crevedia erau patru angajaţi de origine nepaleză, care în acte erau angajaţi la alte puncte de lucru. Vezi continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel