Elena Udrea. "Mă simt în stare să conduc un guvern". Pe cine vede candidat la prezidențiale

Elena Udrea, candidat pentru șefia PDL, a declarat la o emisiune TV că nu va candida la președinția României la următoarele alegeri, dar vede doi foşti premieri, doi foşti miniştri şi un fost primar al capitalei  pe lista de prezidenţiabili ai acesteia. Udrea se vede potrivită pentru  funcţia de premier, cel puţin în comparaţie cu Victor Ponta pe care îl vede rivalul său nu doar acum, dar şi în perspectivă. 

"Nu voi candida la Preşedinţie. (...) Va fi obligaţia noii conduceri, obligaţia mea, să vin cu cel mai credibil candidat al eşicherului politic de centru-dreapta cu care să putem să câştigăm alegerile, susţinut de formaţiunile de centru-dreapta. Sunt mai multe nume pe care le am în vedere şi pe care vi le pot spune. Sunt fie oameni din partid, fie din afara partidului, m-aş bucura să apară şi alte posibilităţi. Aş începe cu un candidat care este în partid şi care este într-o recuperare de imagine în forţă, şi este vorba de Emil Boc, care a câştigat Primăria Clujului şi recuperează imaginea după guvernarea pe care a condus-o. Mihai Răzvan Ungureanu ar putea fi un candidat, Cătălin Predoiu ar putea fi un alt candidat, Cristi Diaconescu ar putea fi un alt candidat, Adriean Videanu ar putea fi un alt candidat", a spus Elena Udrea la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV, care a admis că o discuţie concretă în acest sens nu a avut loc deocamdată.

 USL se va rupe, iar PSD și PNL vor intra în cursa pentru Cotroceni

Dacă deocamdată se află în căutarea prezidenţiabilului PDL, Elena Udrea se declară convinsă în privinţa contracandidaţilor acestuia la alegerile din 2014. Deputata democrat-liberală crede că USL se va rupe, iar PSD şi PNL vor intra în cursa pentru Cotroceni cu Victor Ponta, respectiv Călin Popescu Tăriceanu.

 Cât priveşte planurile sale, dincolo de şefia partidului pe care speră să o câştige în faţa lui Vasile Blaga, Elena Udrea spune că se simte în stare să conducă chiar şi un guvern.

 "Da, în mod cert da (mă simt în stare să conduc un guvern-nr), nu numai prin propria mea experienţă de ministru care a avut cea mai bună absorbţie a fondurilor europene, care a semnat peste 6.000 de proiecte cu finanţare de fonduri europene sau de la buget de pe urma cărora se construieşte în această ţară cât nu s-a construit în 20 de ani, ci şi prin comparaţie cu actualul prim-ministru", a spus ea, care l-a identificat pe Victor Ponta drept rivalul său politic pentru mulţi ani de acum încolo.

 "A fost o greșeală că nu am candidat la Primăria Capitalei"

 Pe de altă parte, Elena Udrea a spus că a făcut o greașeală la alegerile locale, pentru că nu și-a ascultat instinctul și nu a candidat la Primăria Capitalei împotriva lui Sorin Oprescu.

 Întrebată dacă ea ar putea candida în 2016 la Primăria Capitalei, Udrea a răspuns: "Cred că în 2016 ar putea candida, din nou, la Primăria Capitalei, Adriean Videanu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel