3.000 de turiști au fost evacuați în Franța, din cauza incendiilor

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

3.000 de turiști au fost evacuați din sudul Franței, unde erau în vacanță la un camping, din cauza incendiilor.

Un număr de 3.000 de turişti au fost evacuaţi în noaptea de duminică spre luni dintr-un camping din Canet-en-Roussillon, o comună din sudul Franţei, din cauza unui incendiu adus ulterior sub control de pompieri, unul dintre cele trei izbucnite în această regiune de duminică, informează AFP și Agerpres.

Potrivit unui comunicat al serviciilor de intervenţie, incendiul de la Canet-en-Roussillon, din departamentul Pyrénées-Orientales, a fost declarat luni, la aproximativ ora 02:00 (00:00 GMT) şi a fost înteţit de vânturi cu viteze de 80 de kilometri la oră.

Incendiul a distrus o locuinţă mobilă. Alte cinci au fost parţial avariate la fel şi o caravană, se mai spune în comunicat.

În timpul operaţiunilor de ajutor şi evacuare, şapte persoane au fost rănite uşor: patru civili, doi pompieri şi un jandarm, potrivit aceleiaşi surse.

Turiştii au fost găzduiţi într-o clădire municipală, dar la 07:00, circa 2.500 de excursionişti au revenit la locurile de cazare, potrivit serviciilor de intervenţie.

Tot în această regiune meridională, Occitanie, un incendiu declanşat duminică după-amiază la Frontignan (departamentul Hérault) a fost, la rândul său, delimitat de pompieri în timpul nopţii după ce a devastat circa 350 de hectare de pădure de pini. Nu au existat persoane rănite.

Focul e delimitat de două ore şi jumătate şi lucrăm tot deasupra întrucât sunt multe puncte fierbinţi şi riscuri destul de mari să repornească, a declarat pentru AFP, la primele ore ale zilei de luni, locotenent-colonel Jérôme Bonnafoux, purtătorul de cuvânt al pompierilor din Hérault.

Potrivit prefecturii, acest incendiu este cel mai important al sezonului în departamentul Hérault.

Ba chiar unul din incendiile cele mai importante anul acesta în Franţa, după cele 600 de hectare pârjolite în iunie în departamentul Var (sud-est), la Vidauban.

Ministrul de Interne, Gérald Darmanin, este aşteptat în această dimineaţă la Frontignan, un oraş cu 24.000 de locuitori.

Dintre cei 600 de pompieri mobilizaţi pe teren duminică, 300 până la 350 sunt încă mobilizaţi şi vor rămâne toată ziua, a precizat Bonnafoux.

Incendiul era în continuare în evoluţie luni, a indicat pe platforma X prefectul din Hérault, precizând că două elicoptere Morane şi un avion Dash vor fi mobilizate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel