Chiar dacă mulţi se feresc să bea apă minerală, mai ales femeile, pe motiv că "fac burtică", e bine să ştii că apa carbogazificată are numeroase beneficii pentru sănătate şi chiar pentru frumuseţe.
Apa minerală poate fi o adevărată "binecuvântare" atât la masă dar şi în baie. E indicat să o bei zilnic, evident pentru conţinutul ridicat de minerale dar, tot cu ea, îţi poţi răsfăţa şi părul. Din când în când e bine să-ţi clăteşti părul cu apă minerală pentru un plus de strălucire şi vitalitate. Consumată cu simț de răspundere, apa minerală surprinde prin proprietățile sale uimitoare asupra organismului.
Apa minerală este bogată în magneziu, deosebit de important pentru buna funcționare a organismului. Acesta contribuie la reglarea tensiunii arteriale, a indexului glicemic, magneziul fiind totodată și un foarte bun regulator neurocerebral. Mai mult decât atât, echilibrul digestiv poate fi îmbunătățit printr-un consum de regulat de apă minerală cu un conținut ridicat de magneziu.
E bine de ştiut că apa minerală mai este bogată și în calciu. Acesta poate contribui la sănătatea întregului sistem osos și la prevenirea densității osoase. Un studiu amănunţit în cadrul căruia s-a comparat absorbția concentrației de calciu din alimente, lapte și apă minerală, a arătat că aportul acestei substanțe din apa minerală poate îmbunătăți concentrația de calciu din organism, dacă apa este consumată cu regularitate. Apa minerală conţine şi potasiu, vital pentru echilibrul electroliților din organismul uman, dar și sodiu care determină neutralizarea acizilor stomacali, fier și zinc, a căror aport la un nivel optim susține buna funcționare a întregului sistem imunitar.
Spre deosebire de apă ce curge la robinet, apa minerală naturală se bucură de beneficiul de a fi preluată direct de la sursă și îmbuteliată conform unui proces de lucru atent supravegheat. Așadar, lăsând deoparte faptul că o apă minerală de calitate nu conține nici gust și nici miros (așa cum se întâmplă în cazul apei tratate din rețeaua publică), acest tip de lichid reprezintă garanția purității. Metoda de procesare a apei minerale contribuie la eliminarea anumitor substanțe toxice ce pot fi descoperite în compoziția produsului inițial, lăsând sa treacă o apă minerală de o puritate demonstrată științific.
Ne mândrim cu cea mai mare rezervă de apă minerală de pe întreaga suprafață a Europei, aproximativ 40% din totalul izvoarelor aflându-se în România. Mai mult decât atât, suntem pe podiumul mondial al celor mai bune ape minerale din întreaga lume. Din păcate, consumul este unul mult prea mic, comparativ cu numărul de izvoare aflate pe teritoriul țării (aproximativ 2500). Iată doar câteva dintre motivele pentru ca ar trebui să apreciem mai mult aceste resurse de o bogăție uimitoare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu