Castraveţii au un conţinut ridicat de apă şi sunt foarte săraci în calorii. Descoperă câteva motive să consumi mai des castraveţi, deoarece aduc numai beneficii pentru corp!
Castraveţii au vitaminele K, C, A, potasiu, cupru, magnan şi sodiu, precum şi polifenoli care reduc riscul de apariţie a bolilor cronice. Descoperă câteva motive ca să consumi mai des castraveţi:
1. Hidratează foarte bine corpul
Castraveţii au un conţinut mare de apă, adică aproape 96% din compoziţia lor, astfel că se transformă într-un aliment cu efect puternic hidratant pentru corp. Când temperaturile sunt ridicate, castraveţii constituie o soluţie excelentă de hidratare, de aceea este indicat să-i consumi în salate alături de verdeţuri, ceapă, roşii. O altă întrebuinţare deosebită este aceea de a pune într-o carafă apă în care să scufunzi rondele de castraveţi, lămâie şi busuioc sau mentă. Acestea vor adăuga minerale esenţiale şi vei obţine o băutură extrem de hidratantă, potrivită pentru zilele de vară.
2. Asigură potasiu, mineral important pentru sănătatea inimii
Deoarece au un conţinut ridicat de potasiu, castraveţii au un efect benefic asupra inimii. Potasiul favorizează scăderea tensiunii arteriale, iar acest lucru este foarte util persoanelor care suferă de hiptertensiune, deoarece astfel se reduce şi riscul de a suferi un accident vascular cerebral.
Nu ai niciun motiv să nu incluzi cât mai mulţi castraveţi în dieta zilnică pentru a furniza corpului cât mai mult potasiu.
3. Previn degradarea memoriei
Datorită unui compus numit fisetină, castraveţii protejează creierul de inflamaţii, apărând neuronii şi celulele nervoase de deteriorarea cerebrală care apare odată cu înaintarea în vârstă. Consumă castraveţi zilnic pentru a furniza acest compus care protejează creierul de maladii grave neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer şi Parkinson, scrie eva.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu