EXCLUSIV  3 Oaks Gaming, obiective pe termen mediu și lung. Sebastian Damian: Vedem un potențial foarte mare în acea zonă / video

Sebastian Damian, Managing Director al 3 Oaks Gaming, o companie de iGaming care dezvoltă jocuri de noroc, a fost invitat la DC News şi DC Business unde a vorbit despre procesul de creare a jocurilor, dezvăluind aspectele din spatele acestora și măsurile luate de creatori și dezvoltatori pentru a-i responsabiliza pe jucători, dar și despre obiectivele companiei pe termen mediu și lung. 

3 Oaks Gaming este o companie care dezvoltă jocuri de cazino, care sunt supuse unor teste riguroase, certificate și apoi distribuite în diverse piețe din Europa, America de Sud, precum și Africa. 

Compania intenționează să aducă 80% din portofoliul său de jocuri pe piața din România și se află în fazele finale ale obținerii certificării necesare pentru aceasta. 

Sebastian Damian a povestit că și-a început studiile în România, după care a studiat în Belgia. În perioada studenției, visa la un salariu mare și considera că doar o corporație i-l putea oferi, aspirând la compania Nokia. După câțiva ani petrecuți în România, unde a lucrat pentru Nokia și HP, a plecat la Londra, unde a avansat în carieră, ajungând să coordoneze echipe comerciale și să facă business.  

Ulterior, a trecut la domeniul IT, jocuri și gambling, realizând că dezvoltatorii sunt mai accesibili în alte părți decât în Londra. Cu familia rămasă în România, a început să vină tot mai des în țară și a decis să se mute definitiv în București. Consideră că Bucureștiul oferă o calitate a vieții excepțională, mult peste alte capitale din Europa, și se simte foarte bine ca român în propria țară. 

Sebastian Damian a explicat că pentru 3 Oaks Gaming piața românească este promițătoare și bogată, motiv pentru care decizia de a intra pe această piață a venit natural. Țelul companiei este să avanseze treptat, având deja câțiva parteneri și contracte semnate în România. Obiectivul lor pentru următorii doi, trei ani este să obțină o cotă de piață de 4%-6% în sectorul jocurilor de cazino din România, considerând această țintă ca fiind una realistă. 

1. -imagine fara descriere- (sebastian-damian1_79042400.jpg)

Pentru ce joacă jucătorul român 

În cadrul interviului, oferit în exclusivitate pentru DC News şi DC Business, Sebastian Damian a vorbit și despre profilul jucătorului român. Potrivit acestuia, cetățeanul român este diferit, influențat de moștenirea balcanică și latină. Românii sunt competitivi, adoră să câștige, să empatizeze și să se compare favorabil cu ceilalți, aspecte vizibile în economie și în industria jocurilor. Sebastian Damian a explicat că profilul jucătorului român este unul de câștigător. 

El a subliniat că jucătorul român joacă pentru a câștiga bani, văzând jocurile ca o potențială sursă de venit. Având în vedere acest profil, 3 Oaks Gaming va lansa conținut adaptat, cu setări matematice care oferă câștiguri mai mari, dar mai rare. 

  

De ce restricțiile nu sunt eficiente  

Sebastian Damian a explicat de ce impunerea limitelor de vârstă sau de sume în jocurile de noroc nu este o măsură eficientă. Bazat pe experiența din Georgia, unde restricțiile de vârstă au dus la o creștere a vârstei medii a jucătorilor la 61 de ani, el a argumentat că astfel de măsuri sunt foarte ușor de ocolit. Utilizatorii pot folosi documentele altor persoane pentru a accesa platformele de jocuri de noroc. 

În România, legislația privind accesarea site-urilor de jocuri de noroc impune operatorilor să implementeze măsuri stricte pentru a verifica identitatea și vârsta jucătorilor. 

De asemenea, limitarea sumelor cheltuite reprezintă și ea o problemă, deoarece chiar și copiii pot folosi identitățile adulților pentru a juca, având acces la mai multe surse financiare. Acesta a concluzionat că astfel de reglementări sunt dificil de controlat. 

În același timp, Sebastian Damian a subliniat că cea mai eficientă metodă pentru gestionarea jocurilor de noroc este conștientizarea și educarea publicului că acestea ar trebui privite ca o formă de relaxare, nu ca o sursă de venit sigură.  Potrivit acestuia, restricțiile au limitările lor și pot fi evitate în diverse moduri, iar educația este foarte importantă. 

2. -imagine fara descriere- (sebastian-damian2_98015600.jpg)

Obiectivele companiei pe termen mediu și lung 

Sebastian Damian a explicat că 3 Oaks Gaming își extinde prezența în România prin formarea unei echipe locale de management. De asemenea, 3 Oaks Gaming se pregătește și pentru lansarea pe piața olandeză. 

„Încercăm acum să ne punem o echipă locală de management, de operațional, care să se ocupe de tot ce e aici. În momentul de față, avem o echipă mare în Bratislava, avem o echipă de dezvoltare în Ucraina, avem o echipă în Marea Britanie, una în Malta. Avem destul de mulți angajați prin Europa, împărțiți în diferite locații mici și creștem în România. 

Probabil vom deschide și o bază tehnică, se știe că România e o piață foarte frumoasă, parte tehnică care să deservească piețele și clienții internaționali. 

Avem multe planuri. Ne lansăm pe piața olandeză foarte curând, adică suntem în proces de certificare și pe piața din Olanda, așa cum suntem și în România.", a spus Sebastian Damian.  

  

„Vedem un potențial foarte mare în America de Sud" 

Acesta a discutat despre planurile 3 Oaks Gaming de a intra pe piețele din Suedia și Elveția. În același timp, în următorii 2-3 ani, cea mai mare creștere a companiei este anticipată în America de Sud. El a subliniat prezența actuală în Brazilia și planurile de extindere în Argentina și Peru, recunoscând un potențial semnificativ în această regiune. 

„Facem câteva setup-uri tehnice la nivel de produs pentru a putea intra pe piața din Suedia, pe piața din Elveția, piața elvețiană fiind o piață foarte bine structurată tehnic, nu atât de mult ca și lege, ci ca și cerințe tehnice, e foarte bine structurat ceea ce trebuie să faci. Nu-ți dă multă libertate și atunci încercăm să ducem o parte din produs și spre direcția aceea. 

Cea mai mare creștere, pentru următorii 2-3 ani, o vedem din partea de America de Sud. Avem o echipă acum în Brazilia, încercăm să ne extindem în Argentina, Peru. Vedem un potențial foarte mare în America de Sud.", a spus Sebastian Damian la DC News şi DC Business.  

  

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel