Dacă nu mai știi ce să gătești de post, poți încerca rețeta aceasta rapidă de cartofi țărănești.
Ingrediente
500 gr cartofi
1 ceapă
3-4 linguri ulei de măsline
boia dulce (sau iute, după plac)
3-4 roşii
pătrunjel verde
sare, piper
Cum se prepară
Fierbem cartofii cu tot cu coajă până intră uşor furculiţa în ei, dar să nu se fărâme prin oală. Apoi, scurgem apa de pe ei şi îi lăsăm să se răcorească. Îi curăţăm de coajă şi îi tăiem cubuleţe(sau îi dăm pe răzătoarea mare. Roşiile le decojim şi le tăiem bucăţele mici.
Curăţăm ceapa şi o tocăm mărunt, apoi o punem cu uleiul într-o cratiţă să se rumenească, iar când începe să devină maronie punem roşiile şi 100 ml apă. Lăsăm la foc mic până scade apa, apoi adăugăm boia (după gust), sare, piper, amestecăm şi adăugăm cartofii fierţi. Îi întoarcem uşor cu o lingură de lemn, până ce sosul îi colorează pe toţi, apoi dăm deoparte şi adăugăm pătrunjelul tocat.
Vezi și: 3 rețete de post cu cartofi
Image by dashu83 on Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News