3 rețete de post cu ciuperci

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Astăzi, îți propunem trei rețete cu ciuperci de această dată, pentru Postul Mare.

1. Cremă de ciuperci carotată

Ingrediente

ciuperci 500 grame;
margarină vegetală 200 grame;
făină 1 lingură;
țelină jumătate de rădăcină (50 gr);
frunze de țelină 100 grame;
ceapă medie 1 bucată;
morcovi 200 grame;
sare după gust.

Cum se prepară

Ciupercile se spală, se taie cuburi și se trag într-o jumătate din cantitatea de margarină, fără să se prăjească în totalitate. Se curăță zarzavatul, se spală, se opărește și se pune la fiert cu sare.

Separat se călește făina în restul de margarină și se stinge cu supa de la zarzavaturile fierte. Se dizolvă bine fără a se forma cocoloașe. Se strecoară supa și se amestecă cu zarzavatul pasat sau mixat cu blenderul și cu făina dizolvată. Se adaugă ciupercile mixate și ele cu blenderul și se pun, din nou, la foc potrivit, amestecând continuu să nu se lipească.

Când zeama începe să se lege puțin se ia vasul de pe foc. Se servește caldă cu crutoane de pâine.

Vezi și: 3 rețete de post cu cartofi

2. Cremă de ciuperci cu fasole verde

Ingrediente

ciuperci 500 grame;
fasole verde- conservă (800 grame);
ceapă 200 grame;
țelină 50 grame;
pătrunjel verde 1 legătură;
morcovi 100 grame;
margarină vegetală 100 grame;
sare după gust.

Cum se prepară

Se curăță ciupercile și zarzavatul, se spală bine și se pun la fiert împreună. Fasolea verde se scurge bine, se spală și se pune la fiert, dacă nu este deja gata fiartă. Când este fiartă se mixează cu blenderul. Se amestecă apoi fasolea cu zeama de legume și ciuperci mixate cu blenderul (1,5 -2 l), se adaugă margarina și se lasă la fiert cca 5 minute. Se poate servi caldă cu crutoane de pâine.

Vezi și: 3 rețete de post cu chiftele

3. Mâncare de post cu ciuperci

Ingrediente

ciuperci 1 kg;
ceapă 2 bucăți;
roșii 4 bucăți;
margarină 2 linguri;
făină 1 lingură;
verdeață;
sare după gust.

Cum se prepară

Se curăță ciupercile și se taie în bucăți. Ceapa se tale felii și se prăjește ușor cu o lingură de margarină. Se pun apoi ciupercile, care vor lăsa zeamă. Când a scăzut toată apa, se adaugă făina, câteva roșii fără coajă, sarea și puțină verdeață tocată. Mâncarea se lasă pe foc mic, acoperită cu capac până mai scade. Se servește fierbinte, iar dacă în loc de margarină folosiți ulei, atunci mâncarea de ciuperci se poate consuma și rece.

Sursa: almanahonline.ro

- Image by stockking on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel