Postul Paștelui poate fi considerat destul de greu de ținut, mai ales că sunt doar două dezlegări la pește. În acest caz, multe gospodine intră în pană de idei când vine vorba de preparate delicioase și hrănitoare. Astăzi, îți propunem trei rețete rapide care includ chifteluțe.
Ingrediente
pulpa de la 3 vinete medii, mărunțită
6 ciuperci Champignon, mărunțite
3 căței de usturoi, pisați
2 linguri semințe de susan
aproximativ 4 linguri de făină
2 linguri de tărâțe de psyllium (sau pesmet)
2 linguri de mărar, tocat
1 linguriță de cimbru
1 linguriță de sumac
1/2 linguriță de chimion
sare și piper, după gust
un strop de ulei
Cum se prepară
Pentru început, trebuie mărunțite pulpa de vinete și ciupercile. Apoi se pun 2 lingurițe de ulei într-o tigaie și se călesc vinetele, ciupercile, usturoiul, condimentele și mărarul. Și este indicat să acoperiți tigaia cu un capac, lăsându-le la foc mediu pentru aproximativ 7 minute, amestecând din când în când. Iar pentru încă 5 minute se lasă, apoi, la călit, fără capac.
După aceea, se transferă această compoziție într-un bol suificient de mare, se adaugă făina de năut/orez, susanul, tărâțele de psyllium măcinate și se amestecă până rezultă un aluat omogen.
Din nou, se încinge o tigaie unsă cu ulei, se tapetează cu puțină făină și se prăjesc chiftelele în jur de 2-3 minute pe fiecare parte până se rumenesc. Iar la final, se așază pe o farfurie pe care se pun șervețele sau prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
Ingrediente
5 cartofi medii
3 căței de usturoi
1-2 linguri făină
pătrunjel verde
sare/piper după gust
Cum se prepară
Se curăță cartofii, se dau prin răzătoarea cu găuri mari, apoi se lasă puțin la scurs. Se pun într-un bol, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt și usturoiul pisat și se condimentează. În funcție de cum este aluatul de subțire, se pune făină până se leagă și apoi se amestecă până devine un aluat omogen.
Următorul pas este să luăm câte puțin din compoziție, să le formăm în mâini și să le dăm prin făină. La final, se prăjesc în uleiul bine încins și se scot tot pe șervețele. Se pot servi atât calde, cât și reci.
Ingrediente
600 g de cartofi fierți
8 căței de usturoi
2 linguri de făină
pesmet
sare/ piper, după gust
mărar
Cum se prepară
Se fierb cartofii cu coajă, apoi se lasă la răcit și se curăță. Se zdrobesc bine cu un pasator (chiar se pot pasa) sau se dau prin răzătoare când sunt calzi. Se amestecă cu usturoiul zdrobit, sarea, piperul, mărarul tocat mărunt, 2 linguri de pesmet și tot 2 linguri de făină. Se va forma un aluat omogen din care se vor forma biluțele de chiftele între mâini apoi se vor aplatiza. Se dau prin pesmet și se prăjesc pentru câteva minute în ulei încins.
Sursa: temananc.ro
- Image by timolina on Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News