30 de femei au dat în judecată o companie, după ce produsele folosite le-a provocat căderea părului

Fotografie de la Andrea Piacquadio: Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio: Pexels

Femeile au chemat în judecată pe compania care se face vinovată, cel puțin după spusele femeilor, de vânzare și promovare de produse dăunatoare părului.

Publicitate

Aproape 30 de femei au dat în judecată o companie care fabrică produse pentru îngrijirea părului, pentru neglijență și publicitate falsă, susținând că produsele lor conțin alergeni și iritanți care le-au provocat căderea părului dar și alte probleme.

Produsele folosite de femei conțineau un ingredient interzis de U.E

În publicitatea făcută pentru produsele sale, compania promova șampoane, balsamuri și uleiuri  cu efecte de ”regenerarea părului deteriorat”, creând în același timp "un păr sănătos, frumos, strălucitor și plăcut la atingere" și că rezultatele sunt "dovedite de știință".

Aceste afirmații sunt false, se afirmă în plângerea care a fost depus săptămâna trecută la Curtea Districtuală a Districtului Central al Californiei din SUA. 

Potrivit plângerii, mai multe produse conțineau lilial, care este un compus chimic adesea folosit ca parfum în produsele cosmetice. Mai mult, ingredientul a fost interzis de Uniunea Europeană până în martie 2022, din cauza îngrijorărilor legate de impactul său asupra fertilității, relatează Kanal D.

În plus, produsele conțin pantenol, o formă de vitamina B5 care poate provoca o reacție alergică, ceea ce a dus la cazuri de dermatită pentru unele femei, și benzoat de sodiu și acid ascorbic.

Femeile cer daune

Produsele au, de asemenea, ingrediente nesolubile în apă, care cauzează înfundarea foliculului de păr, ceea ce duce la dermatită seboreică și, ulterior, la inflamații și căderea părului, se arată în plângere.

"Inculpații au ignorat căderea părului clienților lor, descriind în schimb căderea părului ca fiind normală și inevitabilă și atribuind căderea părului  la o listă lungă de alte cauze potențiale", se arată în plângere.

Totodată, reclamanții acuză compania de folosirea unor celebrități și persoane influente pentru a-și comercializa produsele, dar nu a dezvăluit faptul că au fost plătite. Însă, firma susține că produsele lor au fost testate, dar nu a făcut publice aceste teste, ceea ce este "foarte suspect", se mai arată în plângere.

Mai mult, femeile cer onorarii de avocat, daune monetare și un proces cu juriu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel