Japonia ordonă doborârea oricărei rachete care i-ar viza teritoriul

racheta
racheta

Orice rachetă nord-coreeană care ar viza teritoriul Japoniei va fi doborâtă, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Minisiterului Japonez al  Apărării, în contextul în care Phenianul ar pregăti, potrivit Seulului, un nou test nuclear, relatează AFP. În schimb, China avertizează Phenianul cu retragerea companiilor sale din Coreea de Nord.

Ordinul, dat de ministrul japonez al Apărării Itsunori Onodera, se va traduce prin mobilizarea în Marea Japoniei a unor distrugătoare echipate cu sisteme de interceptare de tip AEGIS, a precizat purtătorul de cuvânt.

"Nu există o mare probabilitate ca această rachetă să vizeze Japonia, dar am hotărât să ne pregătim pentru orice eventualitate", a declarat o sursă guvernamentală pentru agenţia Kyodo.

 Peninsula coreeană se confruntă cu o intensificare a tensiunilor în urma lansării cu succes a unei rachete nord-coreene cu rază lungă de acţiune în decembrie, considerată de către occidentali şi Japonia un test de rachetă balistică, şi a efectuării celui de al treilea test nuclear nord-coreean, în februarie.

China ameninta Phenianul cu retragerea companiilor sale din Coreea de Nord

China şi-ar putea retrage companiile din Coreea de Nord, pe fondul creşterii tensiunilor care ameninţă cu izbucnirea unui conflict militar în Peninsula Coreea, potrivit ediţiei de luni a ziarului chinez Huanqiu Shibao, preluat de Rbc.

 Potrivit ziarului citat 'guvernul chinez face apel la pace în Peninsula Coreea', dar în plus 'şi-ar putea retrage firmele' de pe teritoriul nord-coreean.

 Coreea de Nord este acum mai încrezătoare în capacităţile sale după cel de-al treilea test nuclear, iar regimul de la Phenian consideră că ţara este în măsură să ducă un război împotriva SUA şi Coreii de Sud.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel