34-35 de grade duminică, în Bucureşti. Prognoza ANM

Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay
Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Prognoză specială pentru intervalul 14.08.2021 ora 10:00 - 15.08.2021 ora 23:00, zona municipiului București.

Vremea se va menține frumoasă, dar va fi călduroasă, chiar caniculară în după-amiaza zilei de duminică (15 august). Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Valorile temperaturii maxime vor fi de 30...32 de grade sâmbătă (14 august) și 34...35 de grade duminică (15 august), iar temperatura minimă nocturnă va fi de 15...17 grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Caniculă în opt județe din țară până duminică

Administrația Națională de Meteoirologie (ANM) a emis, vineri, o atenționare cod galben de caniculă care vizează opt județe din zona de Vest a țării.

Potrivit ANM, în cursul zilelor de sâmbătă și duminică (14 și 15 august), valul de căldură se va extinde, iar disconfortul termic va fi în creștere în vestul și sud-vestul țării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unităţi.

Sâmbătă (14 august) temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade, iar duminică (15 august), izolat se vor atinge 37 - 38 de grade și local va fi caniculă în Banat, Crișana, sudul Olteniei și în sud- vestul Munteniei.

În zilele de luni, marți și miercuri (16, 17 și 18 august) valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării.

Prognoză ANM: Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a publicat vineri prognoza pe patru săptămâni. Vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în prima săptămână a intervalului, iar în a doua temperaturile vor fi mai mici decât cele specifice perioadei.

Săptămâna 16.08.2021 – 23.08.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi locel excedentar în jumătatea nordică a țării, mai ales la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, cu posibilitatea unui deficit local în extremitatea de sud-vest.

Săptămâna 23.08.2021 – 30.08.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 30.08.2021 – 06.09.2021

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 06.09.2021 – 13.09.202

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele noramale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel